Fosztogató gyerekbandát kapcsoltak le Budapesten

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt kilenc fiatalkorúval és három felnőttel szemben, akik több tucat vagyon elleni bűncselekményt követtek el a fővárosban.

Forrás: MTI2024. 07. 11. 10:31
Auto,Thief,In,Black,Balaclava,Trying,To,Break,Into,Car,autó,lopás,feltörés
571866181 Fotó: Daniel Jedzura
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Főügyészség csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a banda 2023. júniustól novemberig követett el bűncselekményeket. Loptak élelmiszert, parfümöt, feltörtek különböző vendéglátóipari egységeket – gyorsbüfét, éttermet, kürtős kalácsozót, fagyizót, reggelizőhelyet –, ahonnan ételt, készpénzt vagy technikai eszközöket vittek el.

A bűncselekményeket – amelyeket a vádirat 47 vádpontban mutat be – alkalmanként néhányan vagy többen együtt, társtettesként követték el.

A vád része egy rablás is, amikor az egyik fiú a Blaha Lujza téren kikapta egy férfi kezéből a táskáját, és amikor a sértett utánafutott, a tolvaj társa elgáncsolta. A sértett az esés következtében csonttörést szenvedett.

A nyomozásban 14 gyanúsítottat hallgattak ki, de egy felnőtt és egy fiatalkorú ügyét elkülönítve tárgyalják.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség fiatalkorúak büntetőügyeinek részlege a 12 vádlottat üzletszerű lopásokkal, egyiküket rablással is vádolja. Az egyik fiú a vele szemben elrendelt bűnügyi felügyeletből megszökött, így őt fogolyszökéssel is vádolja az ügyészség. 

A vádlottakkal szemben a kerületi ügyészség – az elkövetők körülményeihez egyéniesítve – javítóintézeti nevelést, próbára bocsátást, közérdekű munkát, elzárást indítványoz, az egyik – különös, többszörös visszaesőnek minősülő – felnőtt nővel szemben pedig börtönbüntetést

– tudatta a főügyészség.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Daniel Jedzura)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.