Rekordösszegű büntetést kapott a BKK

Törvénysértően járt el egy tavalyi busztenderen a vállalat.

2024. 07. 22. 13:23
Fotó: Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas, 200 millió forint büntetést szabott ki a Közbeszerzési Döntőbizottság a BKK-ra – közölte határozatában a Közbeszerzési Hatóság. Mint kiderült, az egyik tavaly kiírt busztendert számos ponton törvénysértő módon bonyolította le a társaság.

Vitézy Dávid közösségi oldalán emlékeztetett: épp vasárnap kapott a BKK vezérigazgatója 11 millió forint jutalmat Karácsony Gergelytől a 2023-as munkájáért a havi 2,8 milliós fizetésén felül. Leszögezte: 

Walter Katalin prémiuma önmagában elfogadhatatlan csak amiatt is, mert a járatritkítás utáni lebukás után azt mondta, hogy az utasokkal azért nem egyeztettek, mert a felszolgált pulykákat se szokták hálaadás előtt megkérdezni a sorsukról. 

Vitézy Dávid szerint az viszont egész biztos, hogy egy 200 milliós, egyértelműen a BKK vezetésének felróható közbeszerzési bírság után nem jár prémium. „Kérem a főpolgármestert, módosítsa a tegnapi döntését és vonja vissza a BKK vezérigazgatójának prémiumát!” – zárta bejegyzését a szakértő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.