Magyar Péter politikai ellenfélnek nézi a sajtóorgánumokat + videó

A médiaszakértő szerint Magyar Péter pedig pragmatikus politikus, minden cselekedete főként rövid távú politikai érdekeket szolgál.

Forrás: Mandiner, Pesti TV2024. 08. 27. 12:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter pártpolitikai logika alapján működik együtt a média egyes szereplőivel – mutatott rá a PestiTV Grund legutóbbi adásában Nagy Károly, a Transzparens Újságírásért Alapítvány menedzsere. A Mandiner szemléjében azt írja, a műsorban sajtóaktualitások, Magyar Péter médiakezelési attitűdje és az alapítvány munkája is szóba került.

Mint írták, a médiatudatosság kultúrájának népszerűsítésével is foglalkozó alapítvány vezetője kifejtette, az elmúlt egy évtizedben megjelent egy médiapolitikai narratíva, amelyre többen „függetlenobjektívként” hivatkoznak. Ennek lényege, hogy

„a sajtó egy része magát függetlennek nevezi és a saját maga által készített médiatartalmakat pedig az objektív jelzővel illeti. Akikkel pedig politikai vagy világnézeti szempontból nem ért egyet, azokat propagandistának hívja.”

A szakértő szerint azonban ez a narratíva elbukott, az újságírók megítélése pedig romlott. Magyar Péter pedig pragmatikus politikus, minden cselekedete főként rövid távú politikai érdekeket szolgál. 

A kormánykritikus választói tömegben tehát egyrészről a média felé is megjelent egy erőteljes bizalmatlanság, másrészt pedig az ellenzéki pártpolitika felé is.

Nagy Károly felidézte, hogy Magyar Péter több baloldali újságírót is megtámadott, Dezső András propagandistának való megbélyegzését követően Rónai Egon műsorából vonult ki, miután a szerkesztő szembesítette a politikust korábbi hazugságaival.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepen szervezett pártrendezvényéről pedig biztonságiak kísérték ki az Index stábját. Nagy szerint azért is fontosak ezek az események, mert egyelőre nem ismert Magyar Péter médiapolitikai programja, a botrányokból pedig következtetni lehet arra, hogy hogyan tekint a politikus a médiára. A szakértő úgy látja, Magyar Péter politikai ellenfélként tekint a sajtóorgánumokra, úgy is kezeli őket és kizárólag pártpolitikai logika alapján működik velük együtt.

 

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.