Itt a bejelentés: az árvíz miatt lezárják az egyik budapesti metróállomást

A BKK közlése szerint számos járat menetrendjén és útvonalán módosítani kell.

Forrás: MTI2024. 09. 18. 16:39
Borítókép: Lezárt HÉV állomás (Forrás: Facebook/Budapesti Közlekedési Központ) Fotó: Doma Szabolcs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna emelkedő vízszintje miatt a következő napokban változik az M2-es metró és több villamos közlekedése. A Budapesti Közlekedési Központ közlése szerint szerda délután lezárják a Clark Ádám téren a gyalogos-kerékpáros aluljárót. 

Sűrűbben indítják a nagykörúti 4-es és 6-os villamosokat, valamint több járat közlekedik az 1-es villamos vonalán is.

Csütörtöktől a 2-es villamos a jelenlegihez képest is rövidebb útvonalon jár, a Jászai Mari tér felől csak a Kossuth Lajos tér megállóig közlekedik. A Kossuth Lajos tér és a Március 15. tér között nem jár a villamos, és ezen a szakaszon pótlóbusz sem közlekedik majd. Várhatóan péntektől lezárják az M2-es metró Batthyány téri állomását, a vonatok csak áthaladnak az állomáson, le- és felszállni nem lehet. 

Szintén péntektől korlátozzák a 19-es és a 41-es villamos közlekedését a Lánchíd térségében: a 41-es villamos a Krisztina körút felé az 56-os villamos vonalán közlekedik, a 19-es villamos pedig két szakaszon jár: a Bécsi út felől csak a Batthyány téri, illetve a Clark Ádám téri ideiglenes végállomásig (felváltva), Kelenföld felől pedig a Clark Ádám térig – írták, megjegyezve, hogy szükség esetén a villamosok menetrendjét akár már csütörtök délután is módosíthatják. 

A közlekedésszervező cég közölte, a következő napokban a Batthyány téren és a Margit hídnál a HÉV-aluljáró lépcsőinél a HÉV munkatársai homokzsákokat helyeznek el, ezért azokat nem lehet majd használni. 

Az árvízi helyzet miatt az elmúlt napokban több vonalon is bevezettek korlátozásokat: 

  • lezárták a H5-ös HÉV alagúti szakaszát, ezért a szerelvények Szentendre/Békásmegyer felől a Margit híd, budai hídfő állomásig járnak; 
  • lezárták a Margitsziget mindkét bejáróját, ezért nem jár a 26-os autóbusz; 
  • lezárták a Hajógyári-szigetet; 
  • a 15-ös busz módosított útvonalon jár, nem érinti a Dorottya utca (Vörösmarty tér) megállót; 
  • a 34-es autóbuszok nem érintik a Békásmegyer és a Rómaifürdő közötti megállókat, valamint lezárták a budai alsó rakpartot a Mozaik utcától a Rákóczi hídig, valamint a pesti alsó rakpartot a Dráva utcától a Közraktár utcáig. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.