Két nő, egy eset: volt felesége és exbarátnője is ugyanúgy írta le Magyar Pétert

Erőszakos, szorongásban tartja környezetét, lenéző, fűti a bosszúvágy és ha érdekei úgy kívánják, csípőből hazudik – címszavakban így foglalható össze Magyar Péter viselkedése exfelesége és volt élettársa nyilvános beszámolója alapján. Az év elején Varga Judit állt a nyilvánosság elé, a héten Vogel Evelin tette ugyanezt. A két nő élethelyzete, Magyarhoz fűződő viszonya szinte mindenben különbözik, az újdonsült pártvezérről szerzett tapasztalataik azonban sok ponton mégis egybevágnak. Összevetettük Varga Judit és Vogel Evelin nyilatkozatait.

2024. 09. 26. 8:00
Forrás: MN- Montázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vogel Evelin az Indexnek minap adott interjújában jó néhány árulkodó részletet osztott meg a volt párja, Magyar Péter személyiségéről, habitusáról is. Figyelemreméltó, hogy a beszámolója nyomán kialakult kép számos hasonlóságot mutat mindazzal, amit Varga Judit márciusban mondott el volt férjéről Hajdú Péter internetes tévéadásában.

Hamar kimutatta a foga fehérjét

A korábbi élettárs és az exfeleség egyaránt arról számolt be, hogy hidegzuhanyként érte őket, amikor kiderült, Magyar valójában egészen más személyiség, mint amilyennek a kapcsolatuk elején, a romantikus kezdetekkor mutatta magát. – Kifejezetten szimpatikus volt a számomra. Egy nagyon művelt, éles eszű, energikus, vicces pasi volt – idézte fel első találkozásaikat Vogel Evelin.

Szavai szerint kapcsolatuk meseszerűen indult, ám Magyar hamar kimutatta a foga fehérjét. – Ő nem az, aminek látszik – összegezte Vogel. Varga Judit is hasonlókat élt meg Magyar Péter mellett, aki egyik pillanatban még versidézetekkel próbálta elbűvölni, a másikban pedig már arra vágyott, hogy porig alázza. Az exnejét Magyar például az intelligenciáját lekicsinylő megjegyzésekkel igyekezett megszégyeníteni, a volt barátnőjének pedig lényegében váratlanul azt vágta a fejéhez, hogy egy csöppet sem viselné meg, ha szakítanának, mivel bármelyik nőt megkaphatja.

Az agresszivitásból is kijutott a korábbi partnereknek

Magyar Péter oldalán a lelki megaláztatás mellett az erőszakos, agresszív viselkedésből is kijutott Varga Juditnak és Vogel Evelinnek is. Az exfeleség több olyan veszekedésükről is beszámolt, amikor Magyar az egész családot traumatizálta.

Megesett, a férfi azzal próbálta sakkban tartani Varga Juditot, hogy elvette a táskáját, vagy éppen kukákat borogatott az autója elé. Az egykori igazságügyi miniszter azt is felidézte, hogy egy esetben a volt férje a gyerekek előtt zárta be egy szobába, végül a 11 éves fia szabadította ki. Emellett Magyar Péter várandós állapotában lökte ajtónak, de az az incidens is tettlegességig fajult, amikor a volt férj könyvet vágott Varga Judithoz, illetve a derékszíját dobta neki, amelynek a fémcsatja csapódott az asszony hátán. Máskor Magyar azzal sokkolta Varga Juditot, hogy késsel a kezében járkált a lakásban.

„Sok mindenre képes”

A Tisza Párt elnöke Vogel Evelinnel ugyancsak viselkedett fenyegetőleg, és az sem keltett benne fenntartást, hogy a nő gyermeke is jelen volt: „Péterrel a kocsi mellett összeszólalkoztunk és ő egyre agresszívabban viselkedett. Elkezdett velem úgy üvöltözni az utcán, és közben közeledni felém, hogy (...) megijedtem, fenyegetve éreztem magam és féltem. (...) Ha jól emlékszem akkor sírva is fakadtam, vagy csak később. Mindenesetre láttam, hogy ül a gyerek az autóban és sír”. A volt barátnő arra számított, hogy Magyart az is rendkívül feldühíti majd, hogy kiállt a nyilvánosság elé a történetükkel, s noha attól nem tart, hogy a Tisza Párt elnöke bántani fogja a családját, szavai szerint a politikus „sok mindenre képes”.

Nem túl egyenes megoldások

Mindenesetre Magyar két korábbi kapcsolatáról szóló beszámolók alapján kijelenthető, hogy az újdonsült pártvezér nem riad vissza a nem túl egyenes megoldásoktól. Erre egyik példa az a titkokban készített hangfelvétel, amelyen Magyar a Varga Judittal folytatott magánbeszélgetéseit rögzítette és amivel később zsarolta az asszonyt. S amire nem mellesleg eddigi politikai karrierjét építette. Vogel Evelin emlékei szerint „nem volt óriási dilemma” Magyar Péterben arról, hogy felhasználja-e a felvételt a volt felesége ellen. Varga Judit egy korábbi Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy valójában a jól fizető állami állásai elvesztése miatti revansvágy vezérelte Magyart abban, hogy politikusi karrierbe vágjon, s ezt Vogel Evelin is megerősítette: szerinte a férfit a bosszú hajtotta abban, hogy „kiállt a fényre”.

Nem riad vissza a hazugságtól

A Tisza Párt elnökét mindkét egykori partnere olyan emberként írta le, akinek szeme sem rebben, ha valótlanságot kell állítani, még ha ezzel másokat hoz is nehéz helyzetbe. Amint Vogel Evelin felidézte, bár Magyar EP-képviselőséget ígért egy idős házaspár férfi tagjának cserébe azért, hogy a nevére vehesse a pártjukat, utóbb kiderült, hogy a pártelnöknek esze ágában sem lett volna ezt teljesíteni. „Dehogy lesz ő képviselő, ne viccelj” – förmedt rá az egykori barátnőre. Varga Judit pedig azt idézte fel, hogy Magyar Péter még a válóperükön is hazudott, amikor egy érzelmes levelet olvasott fel, miközben már egy másik nővel volt együtt.

Felsőbbrendűnek tartja magát

Összességében az exfeleség és a volt barátnő beszámolóiból egy másokat semmibe vevő ember képe sejlik fel. Vogel Evelin visszaemlékezései szerint például Magyar még a saját mozgalma, illetve pártja építésében is méltatlanul viselkedett: „Nem volt ott velünk, nem dolgozott a többiekkel, nem volt meg a személyes kapcsolata, néha bejött, végig rohant az irodán. (Azt mondta, hogy) mindenki, aki neki dolgozik rossz, rosszul végzi a dolgát, mindenki hülye, mindenki agyhalott. (...) Legszívesebben csak saját magára hallgat”. Varga Judit ugyancsak több példát említett arra, hogy Magyar felsőbbrendűnek képzeli magát másoknál, sőt, még az exfeleséget is el akarta idegeníteni a volt osztálytársaitól, akiket nemes egyszerűséggel proliknak titulált. 

Borítókép: Varga Judit és Vogel Evelin (Fotó: MN-montázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.