Kiadta Dömötör Csaba mandátumát a választási bizottság

Az államtitkár Győrffy Balázs helyét veszi át az Európai Parlamentben.

2024. 09. 19. 18:31
DÖMÖTÖR Csaba
Fotó: Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiadta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) Dömötör Csabának az európai parlamenti képviselőségről lemondó Győrffy Balázs mandátumát.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a 2024-es európai parlamenti választáson a Fidesz–KDNP listájának negyedik helyéről mandátumhoz jutott Győrffy Balázs szeptember 2-i hatállyal lemondott képviselői megbízatásáról, amit az Európai Parlament a szeptember 16-i ülésén tudomásul vett, és megállapította a képviselői hely megüresedését.

Az Európai Parlament tagjainak választásáról szóló törvény szerint a mandátumhoz jutott képviselő megbízatásának megszűnése esetén a listán eredetileg szereplő jelöltek közül a párt (közös lista esetén az érintett pártok) által megnevezett jelöltnek kell kiadni.

A közös listát állító jelölő szervezetek törvényes képviselői a törvényben meghatározott határidőben a lemondott képviselő helyére Dömötör Csabát jelentették be. Dömötör Csaba a Fidesz–KDNP EP-listájának 29. helyén szerepelt júniusban.

Mivel a bejelentés megfelelt a törvényi feltételeknek, az NVB csütörtökön egyhangú szavazással kiadta a mandátumot Dömötör Csabának, aki a határozat jogerőre emelkedését követően veheti át megbízását.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.