Újabb katonai egységek segítik az árvízi védekezést

Eddig közel 1400 honvédet vezényeltek a gátakra.

2024. 09. 17. 13:19
Egyre több katona segít az árvíz elleni küzdelemben. Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Újabb katonai egységeket vezényeltünk az árvíz elleni védekezésre Leányfalu és Tahitótfalu térségébe – közölte a kormány a közösségi oldalán. 

Hangsúlyozták: 

annyi katona megy a gátakra, amennyi csak kell.

Korábban Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszer közölte,  hogy már közel 1400 katona segíti az árvíz elleni védekezést.

A magyar emberek biztonsága a legfontosabb

– tette hozzá. Tudatta azt is, hogy a Duna mentén éjjel-nappal teljesítenek szolgálatot a honvédek, Győr-Moson-Sopron vármegyében Mosonmagyaróvár térségében, két Komárom-Esztergom vármegyei településen: Neszmélyen és Pilismaróton, valamint Pest vármegyében Vácnál. Ezen kívül katonákat vezényelnek más településekhez, így a védekezésben részt vesznek a katonák Szobon, Zebegényben, Kismaroson, Dunabogdányon és Leányfalun át Sződligetig.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.