Börtönbe kerülhet a sofőr, aki miatt meghalt Sallai Nóra gyermeke + videó

A rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit.

2024. 10. 08. 13:10
Páhi, 2023. március 27.
Összeroncsolódott személyautó az 5301-es úton, a Bács-Kiskun vármegyei Páhinál 2023. március 26-án este, miután a jármû letért az útról és árokba csapódott. A balesetben egy ember meghalt, ketten megsérültek.
MTI/Donka Ferenc
Fotó: MTI/Donka Ferenc
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár öt évre is börtönbe kerülhet az a sofőr, aki miatt Sallai Nóra színésznő és kisfia súlyos balesetet szenvedett. A Büntető törvénykönyv szerint ugyanis, aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy halált okoz,

egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Sallai Nóra és kisfia szeptember 27-én szenvedett súlyos autóbalesetet Alsónémediben: a színésznő és gyermeke egy születésnapi ünnepségről tartottak hazafelé, amikor a sajtóhírek szerint egy kereszteződésben épp balra kanyarodtak, és nagy sebességgel beléjük csapódott egy BMW. A kisfiút még a helyszínen újra kellett éleszteni, de az édesanyját is életveszélyes sérülésekkel emelték ki az autó roncsaiból, és az intenzíven ápolják.

A karambolt követően a rendőrség közúti baleset gondatlan okozásának bűntette miatt indított eljárást, de 

már halált okozó baleset ügyében folyik a nyomozás.

Az, hogy az eljárást időközben átminősítik, gyakran megesik, hiszen sok esetben csak a balesetet követően, a kórházban derül ki, hogy az érintettek milyen fokú sérülést szenvedtek. Ez történt Sallai Nóra és kisfia esetében is, miután a színésznő gyermekét nem tudták megmenteni.

A törvény szerint ha az eljárás során a karambolt okozó sofőrről kiderül, hogy nem csak gyorsan vezetett, de más körülmény is közrejátszott a tragédia bekövetkeztében, nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják majd.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.