Oszlik a rózsaszínű köd, Magyar Péter hívei kezdenek rájönni, hogy megvezették őket

Az '56-os zászló kisajátítása miatt újabb szeget vert a koporsójába a Tisza párt.

2024. 10. 02. 9:11
Magyar Péter Forrás: Képernyőfotó - YouTube
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Könyörgöm, szálljunk már le '56-ról minden politikai oldalon. Ez a rendkívül összetett politikai és történelmi esemény nem arra való, hogy a jelenlegi politikai viszonyokban pártpolitikai marketingre használjuk fel” – bírálta a Tisza Párt elnökét egy kommentelő, miután Magyar Péter a közösségi oldalán bejelentette, hogy a párt jelképe ezentúl az 1956-os lyukas zászló.

Magyar Péter azt írta: „A Tisza Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló. A mostani független, szuverén Magyarország nem létezne az ’56-os hőseink hazaszeretete és áldozata nélkül. Legyünk rájuk büszkék és legyünk nekik mindig hálásak, hogy 68 évvel ezelőtt »megcselekedték, amit megkövetelt a haza«. Nekik köszönhető, hogy a magyar név megint szép lett, méltó régi nagy híréhez” – írta közösségi oldalán Magyar Péter.

Ennek a húzásnak azonban nem mindenki örült, a politikus hívei közül sokan túlzásnak és mesterkéltnek nevezték, volt, aki szerint hagyni kellene a múltat és inkább a jövővel foglalkozni, egy másik kommentelő pedig azt írta, nem kellene olyat csinálni, ami megosztja a tiszásokat. Egy másik szimpatizáns szerint a jelkép '56-é és minden magyaré, egyik párt sem sajátíthatja ki.

„Nem fogjuk kisajátítani, de azért a Tisza Párt jelképe? Csak én érzek ebben némi ellentmondást?” – jelezte egy tiszás.

Forrás: Magyar Facebook-oldala

A kommentelők között feltűnt Varga-Damm Andrea korábbi jobbikos országgyűlési képviselő is, aki álszentnek és despotának nevezte Magyar Pétert. A politikus szerint Magyar és a tevékenysége nem több mint szemfényvesztés, és nem irigyli azokat, akik majd rájönnek, „micsoda becstelen szándékai voltak”. Varga-Damm Andrea ugyanakkor emlékeztette a Tisza Párt elnökét, hogy ideje bemennie a munkahelyére, az EP-be, ha már fizetést kap onnan.

Forrás: Magyar Péter Facebook-oldala


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.