A baloldali pártok ezúttal sem a magyar emberek oldalán állnak

A legfrissebb összesítés szerint immár 1 367 322 ember töltötte ki a nemzeti konzultációs kérdőívet – ismertette Farkas Örs. A szóvivő arról is szólt, hogy erősödik az Európa felé irányuló migrációs nyomás, amelyhez a migránspárti baloldal is asszisztál. A Lánchíddal kapcsolatos fejlemények kapcsán elmondta: elszomorító, hogy kilenc hónapot kellett várni arra, hogy a főváros végre megpróbálkozzon a tender kiírásával.

2020. 08. 05. 16:01
null
Borítékolt demokrácia: fontos a gondolatcsere a polgárok és a kormány között Fotó: Bach Máté

A legfrissebb összesítés szerint immár 1 367 322 ember töltötte ki a nemzeti konzultációs kérdőívet – ismertette Farkas Örs. A szóvivő arról is szólt, hogy erősödik az Európa felé irányuló migrációs nyomás, amelyhez a migránspárti baloldal is asszisztál. A Lánchíddal kapcsolatos fejlemények kapcsán elmondta: elszomorító, hogy kilenc hónapot kellett várni arra, hogy a főváros végre megpróbálkozzon a tender kiírásával.

A magyar emberek fegyelmezettségének és együttműködésének köszönhetően Magyarország a járvány első szakaszában sikeresen védekezett, ennek mentén pedig sikerült elkerülni a tömeges megbetegedés szakaszát, illetve azt is – ami sajnos Európában szintén jellemző volt -, hogy többezres haláleseteket kelljen regisztrálni – indította sajtótájékoztatóját a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője.

A magyarok már bizonyítottak

Farkas Örs kiemelte, hogy az egészségügyi védekezés mellett a gazdaságvédelem is jól vizsgázott, ugyanis a gazdaságvédelmi akcióterv keretében eddig több, mint egymillió munkahelyet sikerült megvédeni, a magyarországi munkanélküliségi adatok pedig Európában az egyik legjobbnak számítanak.

A magyarok már bizonyítottak, de a járvány elleni védekezéshez szükség van a nemzeti összefogásra, az emberek együttműködésére és felhatalmazására is, éppen ezért indult el a nemzeti konzultáció, amin a legfrissebb összesítés szerint már 1 367 322 ember vett részt

– ismertette az adatokat.

A szóvivő elmondta: a kormány ahhoz kéri az emberek felhatalmazását, hogy a járvány miatt sérülékennyé vált gazdaságot minél hamarabb sikerüljön újraindítani, megvédeni a munkahelyeket és adott esetben a gazdaság szuverenitását is. Emellett pedig a járvány elleni védekezéssel kapcsolatos intézkedések, és a második Soros-terv kapcsán is kikérik a magyarok véleményét.

Egyre aktívabbak a migránsok

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európa felé irányuló migráció is erősödik, növekszik a magyar határhoz érkező migránsok száma. Beszámolt arról, hogy a napokban az ország déli határánál járt, ahol a bácsalmási honvédségi központot is felkereste, a honvédek pedig ismertették, hogy

növekszik az ország határához érkező migránsok száma, egyre aktívabbak és egyre kreatívabb módon próbálnak meg átjutni.

Ez azt mutatja: ahogy egy pillanatra javul a helyzet a kontinensen, a migránsok azonnal útnak indulnak Európába.

A politikus hangsúlyozta: ehhez asszisztál a migránspárti baloldal is, amely egész Európában, beleértve Magyarországot is azon dolgoznak, hogy az illegális bevándorlók akadály nélkül érkezhessenek meg a kontinensre, illetve hazánkba. Farkas Örs arra is kitért: a baloldal arra is kísérletet tett, hogy Magyarország módosítsa az Alaptörvényben szereplő azon rendelkezéseit, amely kifejezetten tiltja azt, hogy bárki engedély nélkül telepedjen le Magyarországon.

Hozzátette:

sajnálattal tapasztalják, hogy a magyar baloldal ezúttal sem része a nemzeti összefogásnak.

A járvány kezdete óta próbálják akadályozni a védekezést, mindent megtesznek annak érdekében, hogy gátolják azt, hogy az emberek elmondják a véleményüket: begyűjtik, megsemmisítik, adott esetben postaládából eltulajdonítják ezeket az íveket.

Az pedig, hogy támadják a nemzeti konzultáció intézményét, arra enged következtetni, hogy ők továbbra sem a magyar emberek oldalán, sokkal inkább a bevándorlás, az újabb Soros-terv, és az ország nemzeti és gazdasági szuverenitásának feladása mellett foglalnak állást – emelte ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője.

A baloldal nézzen szét a saját háza tájékán

A Magyar Nemzet kérdésére – mely szerint a baloldal kevesli az eddig kitöltött konzultációs ívek számát – elmondta, hogy egy dologra emlékeztetné őket: az a szám, ami most elhangzott, nagyjából megközelíti azt a számot, amit ők a legutóbbi Európai Uniós választáson együttesen szavazatként szereztek. Tehát amikor ilyen típusú véleményeket fogalmaznak meg, először nyugodtan nézzenek szét a saját házuk táján.

A Lánchíd sürgető felújításának fejleményei kapcsán kifejtette: önmagában az is elszomorító, hogy kilenc hónapot kellett várni arra, hogy a főváros végre megpróbálkozzon a tender kiírásával. A Lánchíd közös nemzeti ügyünk, ezért a kormány elhivatott amellett, hogy minél hamarabb sor kerüljön a felújítására. Hozzátette: Karácsony Gergely kifejezetten politikai szempontok szerint próbálja meg a híd felújítását intézni.

Ismét nagy nyomás nehezedik a déli határra a migránsok miatt

Amióta Magyarország legyőzte a koronavírus-járvány első hullámát, újra egyre több migráns akar illegálisan bejutni hazánk területére. A számok azt mutatják, hogy amíg május második felében egy hét alatt alig másfél tucatnyian próbálkoztak tiltott határátlépéssel, manapság sokszorosára nőtt az ilyen esetek száma.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.