A baloldali politikusok foglalkozása lett a kéregetés

Kezd külön „üzletággá” válni a baloldalon, hogy a parlamenti rendbontások után az érintett képviselők a választóikkal fizettetik meg a házszabály megsértése miatt kiszabott büntetésüket. A héten Szabó Tímea folyamodott ehhez a megoldáshoz, de korábban már a párttársa, Tordai Bence is ugyanígy cselekedett. Ugyanakkor Jakab Péter, a Jobbik elnöke, valamint Hadházy Ákos is „adósa” lett már a támogatóinak. A rendzavarás módszereiben a szivárványkoalíció képviselői nem ismernek határt: a trágár, sértegető felszólások ugyanúgy a fegyvertáruk részét képezik, mint a provokatív feliratú molinók használata.

2021. 07. 04. 6:50
null
A baloldal a szükséges felhatalmazás nélkül is átalakítaná a jogrendszert Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali képviselők soraiban a parlamenti rendbontások szinte mindennapossá váltak, amiket jelentős pénzbeli büntetések követnek. Ugyanakkor a büntetések után szívesen fordulnak a szavazóikhoz, hogy segítsenek az összegek kifizetésében. A legutóbbi ilyen eset Szabó Tímea nevéhez fűződik, aki a héten jelentette be a közösségi oldalán, hogy Kövér László házelnök

9,6 millió forintra büntette, amiért kitűzte a Fidesz-logóval összemontírozott kínai zászlót a parlamentben, hogy a Fudan Egyetem ellen tüntessen.

A Párbeszéd társelnökének elmondása szerint „csak a választók támogatására támaszkodhatnak”, ezért pénzgyűjtő akciót indított, hogy kifizethesse a büntetést.

Mint ismeretes: nem ez az első alkalom, hogy egy balliberális képviselő a parlamenti rendbontását követően a büntetését a választóival, illetve az állampolgárokkal akarja kifizettetni.

Legutóbb Jakab Péter szintén egy 9,6 millió forintos házelnöki büntetést kapott, mivel a Gyurcsány Ferenccel szövetkező párt elnöke a napirend előtti felszólalásában egy követhetetlen, elhadart felsorolásba kezdett azokról az ügyekről, amelyekben szerinte a kormányt felelősség terheli, majd a kormányoldalnak szegezte a kérdést: „Jut eszembe, mi van a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok”?

Figyelemre méltó, hogy a Jobbik-elnök egyébként a jövedelméhez saját szolgálati autó és sofőr is jár, sokan ezért is tartják álságosnak, hogy gyűjtésbe kezdett a szimpatizánsainak körében.

Ugyanakkor Tordai Bence párbeszédes képviselő múltja sem makulátlan. A baloldali politikus Varga Mihály pénzügyminiszterrel került konfliktusba még márciusban, amikor Tordai egy javaslatuk támogatására akarta agresszívan rábírni a tárcavezetőt, és ezt telefonjával akarta rögzíteni. Varga felszólalásában nehezményezte, hogy a Párbeszéd politikusa akadályozta a munkáját, és megkérte, hogy a jövőben ne forduljon elő ilyesmi. Tordai Bence azután kezdett gyűjtésbe, miután 8,2 millió forintos büntetést kapott a performanszért az Országgyűlés elnökétől.

A párbeszédes képviselő ezután több közösségi médiás bejegyzésben is kifogásolta a büntetést, miközben arra kérte a követőit, hogy anyagilag is támogassák pártja „küzdelmét a Fidesz ellen”.

Még tavaly év elején Hadházy Ákos független képviselő – aki azóta a Momentum támogatásával áll rajthoz a baloldali előválasztáson – egy Stop propaganda! feliratú molinót eresztett le a karzatról, amivel megzavarta az ülést, így a házelnök kitiltotta az ülésteremből, később pedig kétmillió forintos büntetést szabott ki rá. Hadházy Ákos az idei adóbevallása szerint

5,1 millió forintot gyűjtött össze szimpatizánsaitól, amelyből hárommillió forintot a politikai akciói közben elkövetett szabályszegésekkel összeszedett bírságokra költött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.