A fővárosnak meg kell segítenie az idegenforgalomból élőket

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója azt szorgalmazza, hogy a városvezetés különítsen el 50 milliárd forintot a Budapesten az idegenforgalomból és a turizmusból élők támogatására, és ennek érdekében nyújtották be javaslatukat, amelyről a Fővárosi Közgyűlés hétfői délutáni rendkívüli ülésen születhet majd döntés – mondta el Láng Zsolt, a képviselőcsoport vezetője.

Forrás: MTI2020. 09. 14. 11:41
LÁNG Zsolt
Budapest, 2019. november 5. Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fõvárosi képviselõje az új összetételû Fõvárosi Közgyûlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány második hulláma nemcsak az egészségünket, hanem a gazdaság működőképességét és a munkahelyek megtartását is veszélyezteti. Budapesten ez különösen igaz, hiszen a budapesti turizmus a fővárosnak egy jelentős adóbefizetője volt eddig. A járvány miatt a külföldi turisták nem jönnek, így a szállodák, a vendéglátóipari és a kiskereskedelmi egységek, valamint a taxisok kifejezetten veszélyben vannak – mutatott rá Láng Zsolt.

Közölte: a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója úgy gondolja, a fővárosnak félre kell tennie 50 milliárd forintot, hogy különböző pályázati utakon, illetve az érdekképviseletekkel történő egyeztetés alapján pénzt juttasson a turizmusban és idegenforgalomban dolgozó embereknek. Azért van szükség erre, hogy megmaradhassanak a vállalkozások és a munkahelyek – mondta Láng Zsolt hozzátéve, hogy a fővárosnak van pénze.

A frakcióvezető az előterjesztésükhöz fűzött főjegyzői észrevételről azt mondta, a főjegyző „különböző technikai szőrszálhasogatásba megy”, az elvi kérdés az, hogy akar-e a főváros vezetése segíteni, és hajlandó-e a kérdéssel foglalkozni. Vagy támogatják a javaslatukat, és elkezdődik az idegenforgalomban és turizmusban dolgozó munkavállalók és vállalkozók megsegítése, vagy nem, és úgy gondolja a főváros vezetése, hogy semmi feladata nincsen, szemben például Béccsel, Londonnal. Akkor lehet nemet mondani és mindenféle indokot találni, hogy hogyan lehet az indítványt lesöpörni – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.