A horvátok és a magyarok számára is biztonságot jelentett a közös múlt

A magyar kormány támogatása aktívan hozzájárul a horvátországi magyarság megmaradásához – mondta Kásler Miklós.

Forrás: facebook.com/emberieroforrasokminiszteriuma2020. 09. 25. 14:27
null
Forrás: facebook.com/emberieroforrasokminiszteriuma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Erőforrások minisztériuma (Emmi) hivatalos közösségi oldalán közzétett bejegyzés tudósít arról, hogy Kásler Miklós hivatalos munkalátogatásra utazott Zágrábba.

– A horvát-magyar 800 éves közös múlt mindkét nemzet számára biztonságot jelentett és ez a földrajzi, gazdasági, politikai egység életképes – mondta az emberi erőforrások minisztere, aki számos oktatási és kulturális együttműködési lehetőségről tárgyalt a horvát fővárosban.

A tárcavezető úgy látja, hogy megállt a magyarság fogyása Horvátországban, ahol számos lehetőség van a megmaradásra, melyhez a magyar kormány támogatása aktívan hozzájárul – olvasható a Facebook-on elérhető bejegyzésben.

Kásler Miklós: Van elég kórházi ágy, van elég szakszemélyzet

Egymás után, lépcsőzetesen nyitjuk ki az ellátóhelyeket, hogy még a lehetőségét is kizárjuk annak, hogy esetleg több kórházban is elinduljon a fertőzés – közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben legújabb adásában. A minisztérium hivatalos Facebook-oldalán látható videóban a tárcavezető megerősíti, hogy a kórházi ellátás tárgyi és személyi feltételei is biztosítottak. A miniszter beszél az egészségügy átfogó szervezeti átalakításáról, és a népbetegségek elleni küzdelem aktuális helyzetéről is, kitérve a HPV-elleni oltás fiúkra való kiterjesztésére is.

– Teljesen egyértelműen tudom mondani: van elég kórházi ágy, van elég intenzív terápiás ágy, van elég szakszemélyzet. Rendszerszerűen kidolgoztuk, hogyan nyitjuk meg egymás után, lépcsőzetesen az ellátóhelyeket, hogy a kapacitások határáig használjuk ki az egyes kórházakat. Így a többi kórházat tehermentesítjük és kizárjuk azt a lehetőséget, hogy egyszerre esetleg több kórházban is elinduljon a kórházi fertőzés – mondta a miniszter.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.