Segítség helyett terheket kaptak az óbudaiak

Az ellenzék visszatért régi módszereihez, ugyanazt csinálja, mint 2008-ban a pénzügyi válság idején: terheket ró az emberekre. A DK-s Kiss László által vezetett óbudai önkormányzat a költségelvű lakbért fizetőkre hárította a lakás közös költségének megtérítését, ami 1600 családot hozhat nehéz helyzetbe. Az intézkedés ellen a Fidesz óbudai szervezete és Varga Mihály pénzügyminiszter is tiltakozik.

Forrás: Facebook.com2020. 04. 06. 17:23
null
Budapest, 2010. augusztus 25. Elõtérben a Bécsi úti, háttérben a Vörösvári úti panelházak a fõváros III. kerületében. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz óbudai szervezetének Facebook-oldalán szólították fel a Kiss László vezette önkormányzatot, hogy vonják vissza a lakbéremelést.

- A III. Kerületi Önkormányzat Fidesz frakciója már az idei költségvetés elfogadásakor is tiltakozott azon rendeletmódosítás ellen, amely a közös költség egy részét ráterhelni javasolta az önkormányzati bérlakásokban élőkre. A tiltakozásnak nem lett eredménye, a balliberális többség megszavazta a plusz terhet.

- A módosítás több mint 1600 óbudai családot érint, tőlük kívánnak beszedni éves szinten plusz 192 millió forintot ezen a jogcímen. Meggyőződésünk, hogy ez az eleve elhibázott döntés a mostani helyzetben teljesen tarthatatlanná vált. Óbudaiak tömegei veszítik el munkahelyeiket, ezért most inkább csökkenteni kéne a terheiket, nem pedig növelni.

- Két hete egy több pontból álló javaslatcsomagot terjesztettünk dr. Kiss László polgármester elé, melyben többek között azt javasoltuk, hogy kerüljenek felülvizsgálatra a lakbérek, fontolják meg a szociális lakbér beszedésének esetleges felfüggesztését. A javaslatainkra érdemi válasz azóta sem érkezett.

- Felszólítjuk Dr. Kiss László polgármestert és a balliberális képviselőket, hogy azonnal vonják vissza a rendeletet, és mindaddig ne történjen lakbéremelés, amíg a koronavírus járvány okozta gazdasági válság el nem múlik – írta a közösségi oldalon Puskás Péter, az Óbudai Fidesz frakcióvezetője.

Varga Mihály pénzügyminiszter is a Facebookon tiltakozott a közös költség átterhelésével szemben. – Felháborítónak tartom, hogy az óbudai önkormányzat akkor terheli meg az Óbudán lakókat, amikor épp segítségre lenne szükség. A járvány elleni védekezésben nem a költségek emelése, hanem azok csökkentése szolgálná az óbudaiak érdekét! – hívta fel a figyelmet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.