A Jobbik finanszírozza a hol független, hol baloldali polgármestert Szigetszentmiklóson

Semmilyen eszközt nem vet meg Szigetszentmiklós polgármestere, hogy országgyűlési mandátumhoz jusson. Mostani székébe a baloldali összefogás juttatta, ezt készül most maga mögött hagyni a Jobbik támogatásával.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 06. 03. 13:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Vérbeli civil” – így nevezi Jakab Péter, a Jobbik elnöke egy nemrég közzétett kampányvideóban Nagy Jánost, aki indul a baloldali előválasztáson a Pest megye 8. számú választókörzet országgyűlési mandátumáért.

Nagy, ha civil is, eddig mindig párttámogatással jutott előre, ráadásul hol jobbra, hol balra lépve. A bázisát a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) helyi szervezetének a létrehozásával teremtette meg, de polgármesteri székhez úgy tudott jutni, hogy a DK-s Jószai Attila segített neki mögé szervezni a baloldali pártokat. Támogatóival azonban hamar szembe fordult, hiszen idén januárban kirúgta Jószai Attila alpolgármestert, majd városházi állásából az MSZP városi szervezetének az elnökét, mivel a pártszervezet tiltakozott a Jószai-ügy miatt. Ahogyan a Momentum is. A polgármester nyilvánvalóan nem számíthat annak az LMP-nek a támogatására sem, amely az előválasztáson Kendernay Jánost indítja, aki a bejelentés után azonnal megtámadta őt a közösségi oldalán.

Nagy János támogatójaként lépett elő nemrég Márki-Zay Péter, az MMM elnöke, nem sokkal később pedig Jakab Péter Jobbik-elnök is. Az identitásválsággal küzdő Jobbik helyi szinten is beállt Nagy mögé, Lupa János önkormányzati képviselő még tavasszal úgy nyilatkozott, hogy támogatja a polgármester indulását az előválasztáson. A napokban Lupa pénzzel is beszállt a kampányba, fizetett hirdetésben népszerűsítette a polgármestert.

Fontos tény, hogy Lupa kora tavasszal még Márki-Zay Pétert tartotta alkalmasnak arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen, mostanra azonban mégis Jakab mellett voksol, ami pártja tehetetlensége mellett az ő állhatatlanságát is mutatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.