időjárás 17°C Gellért , Mercédesz 2022. szeptember 24.
logo

Márki-Zay Péter beleszólhat Szigetszentmiklós ügyeibe?

Magyar Nemzet
2021.03.31. 15:21
Márki-Zay Péter beleszólhat Szigetszentmiklós ügyeibe?

Bárhonnan szemléljük Szigetszentmiklós politikai életét, Márki-Zay Péter neve biztosan előkerül előbb vagy utóbb. A hódmezővásárhelyi miniszterelnök-jelölt körül az elmúlt másfél évben többször tűntek fel a miklósi szivárványos koalíció politikusai. Legutóbb az LMP jelöltje fotózkodott vele.

Még mindig nincs hír arról, hogy Nagy Jánost, Szigetszentmiklós polgármesterét támogatja-e bárki is abban, hogy a közelgő ellenzéki előválasztáson megméresse magát. Az előválasztás tétje, hogy kiderüljön, a 2019-ben összetákolt baloldali koalíció választói kit indítanának élesben az országgyűlési képviselő-választáson, Nagy János pedig úgy nyilatkozott, megpróbálja, ha legalább két szervezet támogatja.

Márki-Zay Péter és Nagy János még az önkormányzati választások előtt
fotó: Facebook

Azonban egyre csökken a lehetséges jelölők száma. A DK-nak saját jelöltje van Jószai Teodóra személyében, aki annak a Jószai Attilának a felesége, akit Nagy januárban – a kormányhivatal szerint – jogellenesen mozdított el pozíciójából.

A Momentum azt a Gyurcsik Józsefet indítja, aki egyébként szintén Jószai Attila köréhez tartozik.

A Jobbik és az MSZP eddig nem nyilatkozott, de fontos tény, hogy Jószai Attila elbocsátása után a szocialisták helyi szervezete is tiltakozott a polgármester egyszemélyi döntése ellen, és nem sokkal ezek után az alapszervezet elnökének, aki kommunikációs ügyekkel foglalkozott a városházán, felmondtak.

Márki-Zayhoz az LMP szigetszentmiklósi jelöltjének is el kellet látogatnia
fotó: Facebook

Az LMP jelöltje az előválasztáson Kendernay János, ezt nemrég jelentették be a Schmuck Erzsébettel közösen tartott sajtótájékoztatón. Kendernay ezzel kiütötte a nyeregből párttársát, Jaksa-Ladányi Emma alpolgármestert. Az LMP-s politikus nemrég fotózkodott Márki-Zay Péterrel, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alapító elnökével. Ez azért fontos tény, mert Nagy János 2019-ben az MMM támogatásával került be a szivárványos koalícióba, most pedig mindenki azt találgatja, élvezi-e még az elnök támogatását.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.