A Jobbik Magyarország legkorruptabb pártja – mutatott rá a kormányfő

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a kormány zéró toleranciát hirdetett a korrupció ellen.

Magyar Nemzet
2020. 10. 19. 18:41
GULYÁS Gergely; ORBÁN Viktor
Budapest, 2020. október 19. Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az azonnali kérdések órájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 19-én. A kormányfõ mellett jobbról Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilágyi György arról kérdezte a miniszterelnököt, mit kért tőle Soros György azért a sok pénzért, amit a Fidesznek adott egykor. Arra is kíváncsi volt a jobbikos képviselő, milyen konkrét korrupciós ügyekre gondolt a kormányfő, amikor azt nyilatkozta, Németországban nagyobb a korrupció, mint idehaza.

Válaszában Orbán Viktor kifejtette: a Fideszt annak idején Soros György mellett Csurka István is támogatta, hiszen a kilencvenes évek elején még antikommunista egység volt Magyarországon. A korrupció azt jelenti, hogy valaki pénzzel politikai befolyást vásárol – mutatott rá a kormányfő, és hozzátette: – Szeretném látni azt az embert, aki bármivel képes engem bármilyen döntésemben befolyásolni. Az az ember még nem született meg. A miniszterelnök úgy fogalmazott: ha a jobbikosok nemcsak a magyar liberális sajtót olvasnák, hanem a német és angolszász sajtót is, akkor láthatnak, Németországban éppen Európa egyik legnagyobb pénzmosási botránya zajlik. – Amíg én vagyok a miniszterelnök, a korrupcióval szemben zéró tolerancia lesz. Itt senki senkit nem tud megvásárolni – jelentette ki Orbán Viktor.

Szilágyi György igazi liberális válaszként értelmezte a miniszterelnök szavait, és újból feltette korrupcióra vonatkozó kérdését. Orbán Viktor viszontválaszában azt a tanácsot adta a Jobbik politikusainak: a saját maguk által terjesztett hazugságokat nem érdemes elhinniük. Megismételte: a kormány zéró toleranciát hirdet a korrupció ellen. Befolyást vásárolni Magyarországon nem lehet, aki megpróbálta, az a Jobbiknál kötött ki. Így lett a Jobbik Magyarország legkorruptabb pártja – mondta a miniszterelnök

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.