A kiskorút nevelők aggódnak az LMBTQ-lobbi miatt

A 18 év alatti gyermeket nevelő szülők és nagyszülők 71 százaléka ért egyet a kormány gyermekvédelmi törvényének azon passzusával, amely az LMBTQ népszerűsítését tiltaná a gyerekeknek, a gyermeknélkülieknek csak 62 százaléka – írja a Társadalomkutató.

Forrás: tarsadalomkutato.hu2021. 08. 02. 8:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermekvédelmi törvény egyik legnagyobb felháborodást kiváltó paragrafusa a liberális körökben az LMBTQ-ideológia népszerűsítésének vagy médiamegjelenítésének tiltása volt a gyermekeknek. A nyugati szórakoztatóipar és döntéshozók ugyanis a 18 év alattiak „helyes” nevelését is fontosnak tartja, és legszívesebben uniós szinten szabályozná.

Ezzel a szigorú, a liberális korszellemmel ellentétes tiltással (a homoszexualitásra vonatkozóan) a felnőtt magyarok kétharmada (67 százalék) egyetért a Társadalomkutató közvélemény-kutatása szerint, s csak kevesebb mint a negyedük (23 százalék) nem.

A kormány által kezdeményezett népszavazáson minden felnőtt magyar állampolgár szavazhat, de mégis érdekes, hogy az érintett körnek, a 18 év alatti gyermeket nevelő szülőknek és nagyszülőknek van-e különvéleményük. A teljes minta 54 százaléka nevel kiskorút, s az ő körükben 71 százalékos, tehát valamivel magasabb a tiltással való egyetértés. Ezzel szemben a teljes minta 46 százalékát kitevő, 18 év alatti gyermeket nem nevelőknek csak a 62 százaléka helyesli a törvény tiltását.

Összességében elmondható, hogy a gyermekei számától és korától függetlenül a felnőtt magyarok többsége egyetért azzal, hogy a homoszexualitást nem szabad a médiában népszerűsíteni vagy megjeleníteni a gyermekeknek. Érthető okokból a kiskorút nevelő szülők és nagyszülők egyetértése a legerősebb.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.