A nézőit és a dolgozóit is védi a kulturális ágazat a járvány alatt

Fontos, hogy csak olyan eseményeket rendezzenek meg, amelyeket a szabályok betartásával tudnak lebonyolítani.

Forrás: MTI2020. 09. 08. 14:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden ágazatra felelősség hárul a járvány ütemének lassításában, valamint a második hullám megállításában. Így az Emmi közleménye arra kéri a kultúra szereplőit, hogy minden rendelkezésükre álló felületen ismertessék a járvány elleni védekezés formáit: járjanak az élen abban, hogy nézőik – akik között az idősek kiemelkedő arányban vannak jelen – tartsanak be minden szabályt: a maszkviselés, a fertőtlenítés, a távolságtartás a kulturális intézményekben ne csak kötelező, hanem példaadóan természetes is legyen – írják. Felhívják az intézményvezetők figyelmet arra is, hogy józanul, mértékletesen és takarékosan szervezzék meg a munkájukat, legyenek figyelemmel a nézők-látogatók esetleges félelmeire, igyekezzenek oldani azokat.

A közleményben hangsúlyozzák: a jelenlegi járványhelyzet arra is kötelezi a kulturális élet szereplőit, hogy csak olyan eseményeket, programokat, előadásokat rendezzenek meg, amelyeket a járványügyi szabályok betartásával biztonságosan le tudnak bonyolítani.

Az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága továbbra is heti online videókonferenciákon tájékoztatja a járványhelyzetről és az abból fakadó teendőkről a kulturális élet szereplőit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.