A magyar védőnők egyedülálló munkát végeznek

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, valamint Novák Katalin, családokért felelős miniszter is a magyar védőnők munkáját dicsérte.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI-OS2021. 06. 13. 13:19
null
Az ellátást nehezíti, hogy a mintegy ötezer praxis közül jelenleg négyszáz betöltetlen Fotó: MTI

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, valamint Novák Katalin, családokért felelős miniszter is a magyar védőnők munkáját dicsérte.

A védőnők napja alkalmából a munkájuk fontosságát emelte ki Novák Katalin családokért felelős miniszter, aki a közösségi oldalán köszöntötte a védőnőket: „édesanyaként én is megtapasztaltam, hogy mekkora segítséget jelent a hétköznapokban, amikor van valaki, aki ért a csecsemőgondozáshoz, akinek van akár már évtizedes tapasztalata és segít minket a kezdeti időszakban. Amikor édesanyává vagy édesapává válunk, de még a gyermekvállalás időszakában a várandósság alatt is annyi támogatást, annyi segítséget, annyi hasznos információt kaphatunk önöktől, védőnőktől!”

„Egy-egy mondattal reménységet, hitet tudnak adni azoknak a szülőknek, akik még bizonytalanságban élnek. Ma a védőnők napján önöket ünnepeljük, megköszönve kitartó, odaadó szolgálatukat!”

– olvasható az oldalon.

https://www.facebook.com/csaladesifjusag/photos/a.651602481605654/3826156727483531/

„A védőnői hivatás egyedülálló, a Magyar Védőnői Szolgálat a hungarikumok sorában az egyik legkülönlegesebb helyet foglalja el” – közölte Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője vasárnap, a magyar védőnők napján.

Simicskó István közleményében kiemelte: „egy gyermek érkezése mindig ajándék. Magyarországon már több mint száz éve felismerték, mekkora szükség van olyan képzett szakemberekre, akik szinte a fogantatás pillanatától támogatást nyújtanak a szülővé válás útján ”– írta, majd hozzátette: a Magyar Védőnői Szolgálat Európában páratlan módon működik együtt az egészségügyi ellátórendszerrel, valamint a szociális hálózattal, és nyújt komplex családvédelmi szolgáltatást.

„Ma a védőnők pótolhatatlan munkája előtt tisztelgünk, akik még a koronavírus-járvány legnehezebb óráiban is segítették a magyar családokat, köszönet elhivatottságukért és gondoskodásukért”

– írta a frakcióvezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.