A momentumos jelölt feldúlta a szigetszentmiklósi szivárványkoalíciót

Keményen támadt neki a közösségi médiában Jaksa-Ladányi Emma, Szigetszentmiklós LMP-s alpolgármestere Gyurcsik Józsefnek, akit a Momentum jelölt az ellenzéki előválasztásra. A vitába beszállt az elbocsátott DK-s alpolgármester, Jószai Attila is, akivel személyeskedést sem mellőző vitába kezdtek.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 03. 28. 7:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigetszentmiklóson egyre jobban megosztja a szivárványkoalíció szavazóit, hogy kit támogassanak a közelgő országgyűlési választásokon. A versenyhelyzetet és az ellenségeskedést csak fokozza, hogy az Összefogás a változásért nevű koalícióban egy fedél alá állt baloldali pártok és a Jobbik sorra jelentik be, ki élvezheti bizalmukat a hivatalos választásokat megelőző ellenzéki előválasztáson. Mint ismeretes, itt dől el, hogy az ellenzéki pártok kit indítanak majd közösen élesben.

Jaksa-Ladányi Emma LMP-s alpolgármester a személyeskedéstől sem riadt vissza az internetes vitában
Fotó: Facebook/Jaksa-Ladányi Emma

A legutóbbi vitát Gyurcsik József személye váltotta ki. Ő új képviselő a testületben, a korábbi ciklusokban nem volt mandátuma, a 2019-cel kezdődött ciklusban kezdte meg a munkát, most pedig a Momentum indítja őt a parlamenti posztért folyó megméretésen. Gyurcsik személye azért is fontos, mert – amint az a Magyar Nemzet megírta – ő annak a DK-s Jószai Attilának a köréhez tartozik, akit a polgármester, Nagy János januárban törvényellenesen mozdított el a posztjáról. Jószai a választási kampányban még Nagy János bizalmasa volt, utána megromlott közöttük a kapcsolat. Mint arról Jószai nyilatkozott, ez már a választási győzelem estéjén bekövetkezett. Ugyanakkor kezdettől Nagy János polgármester támogatója az LMP-s Jaksa-Ladányi Emma, aki eddig távol tartotta magát a Nagy és Jószai közötti, sajtóbeli vitától, a Facebookon azonban most szembe ment Jószaival.

Az alpolgármester a Jószai család belügyeibe is képes volt belenyúlni

A vita Gyurcsik személye kapcsán pattant ki, Jaksa-Ladányi Emma ugyanis megtámadta a jelöltet. Bekapcsolódott a vitába Jószai Attila édesanyja, Jószai M. Rozália, aki kijelentette, hogy az LMP-s politikus 2019-ben csak az alpolgármesteri posztért cserébe volt hajlandó beszállni az összefogásba. (Erre céloz Jószai Attila is egy nemrég adott videointerjúban.) Innentől kezdve nem volt megállás Jaksa-Ladányi Emma számára: beleszállt a Jószai család ügyeibe, szóba került lakásvásárlás, Jószai feleségének a politikai karrierje, de az egykori alpolgármesternek többször azt is mondta, hogy „vizet igyon, hogy tisztán lásson”. Végül Jószai Attila egy új poszt nyitásával zárta a vitát.

Tíz évnél régebbi ügyek kerültek elő

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.