Aláírásgyűjtés az egypárti voksolás ellen

Két hete tragikus körülmények között hunyt el a települést 21 éve vezető Szekó József, aki a Fidesz jelöltjeként indult az október 13-i önkormányzati választáson.

Magyar Nemzet
2019. 10. 11. 14:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint ezren írták alá Mohácson egy nap alatt azokat az íveket, amelyen az egyszereplős polgármester-választásról fejthetik ki álláspontjukat a választók. A Mohácsi Újság szerint a kormánypártok szerdán indítottak akciót a Duna menti városban, azzal a céllal, hogy a helyiek írásban is megerősíthessék azt a véleményt, miszerint a vasárnapi voksolást el kellene halasztani.

Ismert, két hete tragikus körülmények között hunyt el a települést 21 éve vezető Szekó József, aki a Fidesz jelöltjeként indult az október 13-i önkormányzati választáson. Az MSZP jelöltje, Csorbai Ferenc – a szocialisták volt erős emberének, Puch Lászlónak a veje – hétfőn közölte, nem lép vissza a jelöltségtől, így viszont egyedüli indulóként egyetlen érvényes szavazat is elegendő ahhoz, hogy ő legyen az új városvezető. Érdemes megemlíteni: a Csorbait támogató ellenzéki erők többsége sem tartotta helyénvalónak, hogy ellenfél nélkül méresse meg magát.

A Fidesz városi szervezete az aláírásgyűjtés kapcsán leszögezte azt is, felháborítónak tartják, hogy Csorbai „azt a képtelenséget merészeli állítani, azzal a hazugsággal áll a mohácsiak elé, hogy őt éppen Szekó József kérte fel a választásokon való indulásra. Mindez szemenszedett hazugság”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.