Alapjogokért Központ: Brüsszel a „csillagokat is lehazudná az égről”

A központ által közzétett videóban tételesen cáfolják az Európai Bizottság illegális bevándorlással kapcsolatos állításait.

Magyar Nemzet Online
Forrás: facebook.com/alapjogokert2019. 03. 07. 18:36
null
Forrás: facebook.com/alapjogokert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Videót tett közzé hivatalos közösségi oldalán az Alapjogokért Központ, melyben rámutatnak az Európai Bizottság (EB) által állított valótlanságokra.

Mások mellett például arra, hogy hivatalosan azért nem létezik betelepítési kvóta, mert azt a brüsszeli testület „referenciakulcsokon alapuló korrekciós elosztási mechanizmusra” keresztelte át.

Az Alapjogokért Központ álláspontja szerint miközben az EB mindig is a bevándorlás pártján állt, az erről szóló vitában most meg akarja cáfolni a valóságot.

A felvételen felidézik Jean-Claude Junckernek a Deutsche Welle számára adott 2017. novemberi interjúját, amikor az EB elnöke mások mellett a következőket mondta: „Törvényes lehetőséget kell teremteni az Európai Unióba irányuló bevándorlásra. Európának szüksége lesz bevándorlókra a következő évtizedekben, ezért legális útvonalakat kell teremteni mindazoknak, akik akarnak és képesek a kontinensre jönni.”

A videó arra is felhívja a figyelmet, hogy a brüsszeli testület irányítója később az uniós parlamentben is megerősítette szavait.

Szánthó Miklós igazgató a videóban további tényekkel támasztotta alá a központ álláspontját. Elmondta, igenis léteznek a humanitárius, vagy más néven migránsvízumra, a Frontex átalakítására, a betelepítési kvótarendszerre, az NGO-k támogatására és a „renitens” tagállamok megbüntetésére vonatkozó elképzelések.

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint megint jól látható, hogy az Európai Bizottság ismét megpróbálja „lehazudni a csillagokat is az égről”.

Szánthó Miklós emlékeztet rá, hogy a humanitárius vízumnak csúfolt migránsvízumról szóló előterjesztést már el is fogadták, ez pedig a menekültügyi eljárások lefolytatását követően, még elutasítás esetén is szinte lehetetlenné teszi az illegális bevándorlók visszaküldését a származási országukba.

A videó felidézi, hogy bár a brüsszeli bizottság migrációért felelős biztosa is tagad, 2014. novemberében maga Dimitrisz Avramopulosz is úgy nyilatkozott, hogy „a Bizottság elkötelezett amellett, hogy új megoldásokkal rukkoljon elő, különös tekintettel annak lehetőségére, hogy a humanitárius vízumok kibocsátása kapcsán közös megközelítést dolgozzon ki”.

A videóban ezt követően a további pontok létezéséről, így az uniós határvédelem átalakításáról, a kényszerbetelepítési kvótarendszerről, az NGO-k támogatásáról és a renitensnek minősített tagállamok megbüntetéséről szóló brüsszeli hazugságokat is tételesen cáfolja az Alapjogokért Központ, az alábbiakban a felvétel teljes egészében megtekinthető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.