Augusztus 15-én helyezik örök nyugalomra Péter Lászlót

Forrás: szegeditemetkezes.hu2019. 08. 13. 17:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szegeditemetkezes.hu gyászjelentése szerint a július 28-án elhunyt Dr. Péter Lászlót, professzor emeritus. ny. egyetemi tanárt, irodalomtörténészt, nyelvészt és folkloristát, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát, nyelvünk és művelődésünk hűséges ápolóját, 2019. augusztus 15-én 15 órakor helyezik örök nyugalomra a szőregi temetőben. A temetést követően gyászmisét tartanak a szőregi templomban 16.30 órai kezdettel.

A temetést és a gyászmisét Gyulay Endre ny. megyéspüspök végzi.

In memoriam Péter László

A július 28-án, 93 éves korában elhunyt Péter László irodalomtörténész, a Szegedi Tudományegyetem professor emeritusa a XX. századi magyar irodalom klasszikusainak életműve mellett többek között textológiával és Szeged művelődéstörténetével foglalkozott, de – miközben néhány évig múzeumigazgatóként tevékenykedett – ő volt az Új magyar irodalmi lexikon főszerkesztője is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.