Az Iszlám Állam kihasználná a Nyugaton eluralkodó káoszt és félelmet 

A Migrációkutató Intézet legújabb gyorselemzésében az Iszlám Állam (ISIS) hivatalos hetilapjának aktuális számában megjelent vezércikk tartalmát mutatja be és elemzi.

Forrás: Migrációkutató Intézet2020. 03. 23. 10:12
A rebel fighter takes away a flag that belonged to Islamic State militants in Akhtarin village, after rebel fighters advanced in the area, in northern Aleppo Governorate
A terrorszervezet zászlaja egy szír fiatal vállán Fotó: Khalil Ashawi Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az írás a koronavírus miatt kialakult helyzetben ad iránymutatást híveinek, és azt ajánlja, hogy terrortámadások formájában is gyakoroljanak nyomást a „keresztesekre”, akik „legrosszabb rémálma” vált valóra a betegséggel. Utóbbi „Isten büntetése”, amely kiváló alkalmat kínál arra, hogy a vírus elleni küzdelemmel elfoglalt Nyugaton rajtaüssenek.

A vezércikk még a megszokottnál is keményebb és durvább hangnemet használ, könyörtelen harcra buzdít, és a következő gondolattal ér véget: „Isten legkedvesebb imája a dzsihád”.

Mindeközben a barcelonai reptéren elkövetett merényletkísérlet intő jelként szolgálhat a Nyugat számára. Az Iszlám Állam kommunikációja rávilágít arra, hogy bár az utóbbi hetekben a külső határok védelme közegészségügyi és járványügyi színezetet is kapott, az továbbra is a kontinens közbiztonságának megőrzéséről és a terrorkockázat csökkentéséről szól elsődlegesen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.