időjárás 2°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Az Iszlám Állam kihasználná a Nyugaton eluralkodó káoszt és félelmet 

Forrás: Migrációkutató Intézet
2020.03.23. 10:12
Az Iszlám Állam kihasználná a Nyugaton eluralkodó káoszt és félelmet 

A Migrációkutató Intézet legújabb gyorselemzésében az Iszlám Állam (ISIS) hivatalos hetilapjának aktuális számában megjelent vezércikk tartalmát mutatja be és elemzi.

Az írás a koronavírus miatt kialakult helyzetben ad iránymutatást híveinek, és azt ajánlja, hogy terrortámadások formájában is gyakoroljanak nyomást a „keresztesekre”, akik „legrosszabb rémálma” vált valóra a betegséggel. Utóbbi „Isten büntetése”, amely kiváló alkalmat kínál arra, hogy a vírus elleni küzdelemmel elfoglalt Nyugaton rajtaüssenek.

A vezércikk még a megszokottnál is keményebb és durvább hangnemet használ, könyörtelen harcra buzdít, és a következő gondolattal ér véget: „Isten legkedvesebb imája a dzsihád”.

Mindeközben a barcelonai reptéren elkövetett merényletkísérlet intő jelként szolgálhat a Nyugat számára. Az Iszlám Állam kommunikációja rávilágít arra, hogy bár az utóbbi hetekben a külső határok védelme közegészségügyi és járványügyi színezetet is kapott, az továbbra is a kontinens közbiztonságának megőrzéséről és a terrorkockázat csökkentéséről szól elsődlegesen.

Koronavírus a világban

Japán tudósok: Két év alatti gyermekek ne hordjanak maszkot!

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.