Baloldali állóháború a Momentum és az MSZP között

Folyamatosan konfliktusok terhelik a szivárványkoalíció pártjainak a kapcsolatát, fokozottan igaz ez a Momentum és az MSZP közötti viszonyra. A legismertebb a zuglói csatatér, ahol Tóth Csaba és Hadházy Ákos feszül egymásnak. Kispesten is éles az ellentét a két párt között, a háborúskodás eredményeként az ügyészség is elmarasztalt egy kerületi momentumos politikust.

2021. 07. 01. 17:33
null
A Századvég Alapítvány a baloldal veszélyes állításaira hívta fel a figyelmet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább tart a Momentum és az MSZP közötti csörte legutóbbi felvonása, aminek a legutóbbi állomása volt, hogy az ügyészség elmarasztalta Paróczai Anikót, a Momentum kispesti képviselőjét, amiért egy tavaly februári Facebook-videójában felvételeket mutatott Kránitz Krisztián korábbi MSZP-s képviselő, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának spanyolországi nyaralójáról.

Az ügyészség döntése értelmében a Momentum politikusát egy évre feltételesen felfüggesztették, személyes adattal visszaélés miatt indult eljárás ellene.

– Nem fognak megfélemlíteni. A határozat ellen panasszal élünk az ügyvédemmel, ugyanis az igazság nem lehet szájkosárban!

– reagált a döntésre Paróczai Anikó a közösségi oldalán. A momentumos képviselő elmondta, hogy számára „nem világos, hogy tud visszaélni nyilvános adatokkal”.

Az ügy amiatt is érdekes, mert Paróczait indítja a Momentum Kispesten a baloldali pártok előválasztásán, ahol a két ellenfele jelen állás szerint Burány Sándor (MSZP–Párbeszéd) és Arató Gergely (DK) lesz.

Ugyanakkor más momentumos politikus is beleszállt már a szétesőben lévő szocialista pártba. Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt: az elmúlt hetek során az MSZP több politikusát is kizárta a pártból. Ennek kapcsán Soproni Tamás, a Momentum terézvárosi polgármestere kritikával illette az elvileg szövetséges pártot.

„Mondjuk érdekes a kizárási politikájuk. A terézvárosi MSZP elítélt elnökét, Hatvani Csabát és hű segítőjét, a gyanús múltú Bálint Györgyöt az istenért nem távolítanák el a pártból, de azt, aki megoszt egy Dobrev-posztot, kirakják. Lelkük rajta”

– írta Terézváros momentumos vezetője.

Soproni Tamás élesen kritizálta a szocialista pártot
Fotó: MTI/Mónus Márton

Mint ismeretes: Soproni és a szocialista párt már többször került összetűzésbe a közgyűlésben, ugyanis előfordult, hogy az MSZP nem támogatta a polgármestert a költségvetés elfogadásában. Emellett az is megtörtént, hogy a momentumos városvezető korrupció gyanúja miatt lemondásra szólította fel a közgyűlés egyik MSZP-s tagját, Bálint Györgyöt.

Májusban volt Soproni Tamás és a kerületi MSZP vitájának a következő felvonása, akkor a polgármester indoklás nélkül visszahívta tisztségeiből a szocialisták egyik kerületi képviselőjét, amire az MSZP kerületi szervezete dühös hangvételű közleményben reagálva Sopronit azzal vádolta, hogy „a Fidesszel szövetkezve támadta meg az ellenzéki pártok összefogását”.

Emlékezetes, hogy a Momentum és az MSZP közti ellentét gyökere Zuglóhoz kapcsolódik, ahol februárban Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Momentum támogatásával bejelentkezett az előválasztásra, miközben a kerület jelenlegi országgyűlési képviselője az MSZP-s Tóth Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.