Bántalmazás, zaklatás gyanúja a balettintézetben

A Magyar Táncművészeti Egyetem rektora feljelentést tett, hogy a hatóság vizsgálja ki az egyetemi bántalmazásról és zaklatásról szóló információk megalapozottságát. Ha a vádak hamisnak bizonyulnak, az egyetem vezetője jogi lépéseket tesz az intézmény lejáratóival szemben.

Végh Attila
Forrás: azonnali.hu2020. 07. 30. 10:24
Dancers in white tutu synchronized dancing
Az egyetem hatósági és jogi úton tisztázná a vádakat Fotó: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra benyújtott feljelentés alapján a rendőrségnek kétszer 15 nap áll a rendelkezésére arra, hogy feljelentéskiegészítés részeként elrendelt közigazgatási eljáráson belül elemezze, ­valósak-e azok az információk, amelyek a Magyar Táncművészeti Egyetemen történt szexuális zaklatásról, bántalmazásról szólnak.

Az egyetem rektora, Bolvári-Takács Gábor maga tett feljelentést, ezzel reagálva az Azonnali.hu internetes portálon megjelenő hírre, amelyben az egyetem néhány hallgatója azt állította, évekkel ezelőtt fizikai és pszichés megaláztatásoknak, szexuális zaklatást is kimerítő cselekményeknek voltak kitéve az intézményben. A rendőrség a feljelentéskiegészítés során bírósági határozattal kötelezheti a sajtóorgánumot, hogy adja ki a bizonyítékokat.

Az egyetem hatósági és jogi úton tisztázná a vádakat
Fotó: 123RF

A rektor közölte: a mai Magyar Táncművészeti Egyetem számára elsődleges a növendékei és a hallgatói biztonsága, az etikai és jogi normák betartása, az átláthatóság. Az egyetem zéró toleranciát gyakorol minden olyan cselekedettel szemben, amely kívül esik ezen. Azért fordult a rendőrséghez, hogy az egyetemmel oktatói jogviszonyban álló gyanúsítottak ne kerülhessék el a felelősségre vonást. Ha viszont a vádaknak nincs alapjuk, szintén jogi lépéseket tervez a vezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.