Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjének lemondását követeli a KDNP

Az Ateista forradalom nevű blogon írt bejegyzést 2018-ban Békési Gáspár arról, hogy betiltaná a gyerekek megkeresztelését Magyarországon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 01. 31. 17:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpolgármester környezeti szakértőjének lemondását követeli a KDNP. Békés Gáspár 2018-ban írt az Ateista forradalom nevű blogfelületen arról, hogy betiltatná a gyerekek keresztelését.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: ez az antikrisztiánus patologikus gyűlölet Rákosi legsötétebb korszakát idézi.

Karácsony Gergely környezetügyi szakértője 2018-ban arról blogolt, hogy betiltatná a gyerekek megkeresztelését Magyarországon

A Főpolgármesteri Hivatal klíma- és környezetügyi főosztályán dolgozó Békés szerint jogi szempontból illegitim a gyerekek megkeresztelése, mert a szülők megsértik a kiskorú szabadságjogát, amikor helyette döntenek vallási hovatartozásáról.

Békés blogbejegyzésében továbbá azt írta: „meg kell értenünk, hogy a gyerek nem a szülő tulajdona, jószága, hanem állampolgár. Amennyiben ezt nem fogadjuk el, akkor viszont nem kritizálhatjuk a fényevő, oltásellenes, nőket körülmetélő szülőket sem, hiszen akkor relatív, hogy ki mit tehet meg a gyerekeivel, a határ pedig elmosódik.

A szülőknek nem ahhoz van joguk, hogy a gyereket indoktrinálják, hanem hogy a fiatalok érdeklődésének megfelelően, a jogaival összhangban segítsék a fejlődését. A keresztelés tiltásával az ország egyértelművé tenné, hogy mások jogainak megsértése kortól függetlenül elfogadhatatlan” – írta Békési, aki néhány napja arról is írt egy közösségi csoportban, hogy Varga Judit igazságügyi minisztert 2022-ben börtönbe záratnák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.