Csaknem kétszázezer gyerek táborozhat a nyáron

Húsz százalékkal magasabb a tavalyinál az idei táborfoglalások száma, ami azt jelzi, hogy a „tábori piac” át tudta vészelni a koronavírus negatív hatásait.

Forrás: Taborfigyelo.hu2021. 06. 07. 16:48
null
A családszervezetek azt szeretnék, hogy a nyáron lehessen táborokat is szervezni Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei nyár a múlt évinél jóval több gyermek számára tartogat élménydús táborozást, ami átlagosan 80 százalékos táborhelyfoglaltságot jelent áll a Táborfigyelő.hu lapunknak küldött közleményében.

Tízből hat család napközis tábort választ, a legtöbb gyerek sporttal tölti a vakációt, és megjelentek a a legmodernebb technikai eszközök elsajátítását, például a drónprogramozást vagy a robotizációt megismertető táborok is.

Az árak a tavalyihoz képest nem nőttek, a napközis táborért átlagosan 35, az ottalvósért 56 ezer forintot kell fizetni. Régiónként nagy különbségek lehetnek, lapunk más forrásból szerzett információja szerint a „nyaralási luxuskörülményeket ígérő” balatoni táborok drágábbak a nem vízpart közelieknél, ugyanakkor érezhető, hogy a szülők számára a legfontosabb a minőség.

Húsz százalékkal magasabb a tavalyinál az idei táborfoglalások száma, ami azt jelzi, hogy a „tábori piac” át tudta vészelni a koronavírus negatív hatásait

– írja a Táborfigyelő.hu. Ezzel együtt az is megmutatkozik, hogy a napközis táborokat idén is többen választják, mint tavaly. A legtöbb gyermek a sporttáborokban vakációzik, de továbbra is népszerűek a kalandtáborok, és hasznosnak vélik a szülők, hogy nyelvi táborba küldjék gyermeküket. A táboroztatás fő szabálya szerint a táborba belépőknek nem szükséges orvosi vagy más igazolás, elég, ha a szülő írásban rögzíti, hogy gyermeke egészséges. A táboroztatóknak viszont előírás az oltottsági igazolvány.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.