Hatalmas baleset: leszakadt az autópálya egy része + videók

Legalább 36-an vesztették életüket és több tucat autó lezuhant, miután útomlás történt egy kínai autópályán.

Forrás: MTI2024. 05. 02. 8:39
CHINA-GUANGDONG-EXPRESSWAY-COLLAPSE-AFTERMATH (CN)
Leszakadt az autópálya egy része a kínai Kuangtung tartományban 2024. május 1-jén. Fotó: Xinhua via AFP Forrás: AFP/Xinhua
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kína Kuangtung tartományának egy hegyvidéki autópályáján történt útomlás miatt 36 ember meghalt, további 30 megsérült, miután több tucat autó zuhant le a beomlott részeken – jelentette csütörtökön a kínai állami média.

A heves esőzések által kiváltott omlás szerdán helyi idő szerint hajnali 2 óra 10 perc körül történt a Mejcsou-Tapu gyorsforgalmi úton, ahol a 17,9 méter hosszú beomlott részen a hatóságok 23 járművet találtak.

A keresési munkálatokat nehezítette a folyamatos esőzés, a helyszínen lezúduló kavics és föld, ami kockázatot jelentett a munkások számára – mondta a tűzoltóság egyik tisztviselője, hozzátéve, hogy a mentőcsapatok tíz sávra osztották a területet, kutyákkal és életjelző eszközökkel, kotrógépekkel és darukkal kutatták át a területet.

A kínai állami média jelentése szerint Hszi Csin-ping kínai elnök a legnagyobb erőfeszítésekre szólított fel az életmentés és a veszélyek elhárítása érdekében, miután továbbra is erős esőzések várhatóak.

Mejcsou egyike a dél-kínai Kuantung tartomány azon területeinek, amelyet április vége óta súlyos esőzés és jégeső sújt, veszélyes sárcsuszamlásokat okozva a térségben. Az elmúlt négy hétben több mint 56 centiméternyi eső esett a megyében, több mint négyszer annyi, mint tavaly. A múlt hétvégén a tartomány fővárosában, Kuangcsouban egy tornádó miatt öt ember halt meg.

Borítókép: Leszakadt az autópálya egy része a kínai Kuangtung tartományban 2024. május 1-jén (Fotó: AFP/Xinhua/Wang Ruiping)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.