Deutsch Tamás: Gyurcsányék és a többi ellenzéki máris megkezdte az áskálódást

A magyarországi ellenzék „Gyurcsányék vezetésével” máris megkezdte az áskálódást saját hazájuk és a magyar emberek akarata ellen az Európai Parlamentben – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője vasárnapi balatonfüredi sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI2019. 07. 07. 13:44
DEUTSCH Tams
Brüsszel, 2019. január 31. Az Európai Parlament honlapján közreadott képen Deutsch Tamás néppárti képviselõ felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetérõl tartott vitán a parlament plenáris ülésén Brüsszelben 2019. január 30-án. MTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel Fotó: Jan Van de Vel Forrás: MTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus úgy fogalmazott: „a bevándorláspárti ellenzék” – a Demokratikus Koalíció, a Momentum és a szocialisták – EP-képviselői már az európai parlament alakuló ülésén megpróbálták „megfúrni” azt, hogy a fideszes Járóka Líviát az EP alelnökévé válasszák. Azonban hozzátette: a Fidesz-KDNP képviselőinek határozott fellépése miatt ez a kísérlet teljes kudarcot vallott.

Deutsch Tamás információi szerint a Demokratikus Koalíció vezetésével a magyarországi ellenzék tovább folytatja az áskálódást. Minden követ megmozgatnak annak megakadályozása érdekében, hogy az EP szakbizottságainak jövő heti brüsszeli alakuló ülésén a Fidesz-KDNP képviselőit alelnökké válasszák a frakciók közti megállapodás szerint, az Európai Néppárt (EPP) jelölésének megfelelően – emelte ki.

Ezzel az „egyébként a tisztességes politika legelemibb szabályait is figyelmen kívül hagyó mesterkedéssel” az ellenzék nem csak az EP szabályaival és a hosszú évtizedek óta töretlenül érvényesülő szokásjoggal, valamint a frakciók közti megállapodással megy szembe, hanem a magyar polgároknak az EP-választásokon kifejezett akaratával is – mondta.

Példátlannak nevezte az ellenzék viselkedését, és azt mondta:

sem az európai, sem a magyar politikában nem demokratikus, ha az emberek által megválasztott képviselők ellen áskálódnak más képviselők.

Kiemelte: már az EP első munkahetén durván szembemennek a magyarországi ellenzéki pártok képviselői a magyar választások eredményével. Nem tisztelik, sőt egyenesen semmibe veszik a magyar választók akaratnyilvánítását, ami a legalapvetőbb demokratikus értékekkel is ellentétes. Deutsch Tamás hozzátette

„semmi kétség nem lehet afelől”, hogy általában minden téren, a magyarországi ellenzéki EP-képviselők készek szembemenni a magyar emberek akaratával és támogatni fognak minden, „a legőrültebb, a legszélsőségesebb bevándorláspárti elképzelést” az európai parlamentben.

A frakciók megállapodása szerint az EPP azért jelölt a néppártnak járó helyek közül öt szakbizottság alelnökének fideszes képviselőket, mert a magyar emberek döntésének köszönhetően a májusi európai parlamenti választáson a párt rekordgyőzelmet aratott, és a harmadik legnagyobb néppárti delegációt a Fidesz-KDNP képviselői alkotják – mondta.

Deutsch Tamás szerint a magyar választáson a polgárok által kinyilvánított akaratnak és a párt az európai parlamenti súlyának megfelelő képviselethez akkor juthat a Fidesz-KDNP, ha ezeket a tisztségeket be tudják tölteni. Hozzátette: ezek a tisztségek lehetőséget nyújtanak arra, hogy „még jobban, még határozottabban, még következetesebben” érvényesítsék a magyar nemzeti érdekeket.

A Fidesz-KDNP képviselői közül az alkotmányügyi bizottság (AFCO) alelnökének Trócsányi Lászlót, a biztonsági és védelempolitikai bizottság (SEDE) alelnökének Gál Kingát, a kulturális és oktatási bizottság (CULT) alelnökének Bocskor Andreát, az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottság (LIBE) alelnökének Hidvéghi Balázst, a költségvetés-ellenőrzési bizottság (CONT) alelnökének pedig Deutsch Tamást jelölik.

Deutsch Tamás kérdésre válaszolva arról is beszélt: Dobrev Klárát (DK) az Európai Néppárt képviselőinek szavazata nélkül nem választották volna meg az EP alelnökévé.

Deutsch Tamás érdekesnek nevezte azt az ellenzéki viselkedést, hogy amikor előnyük származik belőle, akkor lelkesen betartják a megállapodást, amikor pedig nem hozzájuk tartozó képviselőket kell megválasztani, akkor ellenzik.

Hozzátette: 2010-et követően is, amikor a szocialista Ujhelyi István a magyar Országgyűlés alelnöke lett, a kormánypárti képviselők a frakciók közti megállapodásnak köszönhetően megszavazták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.