Dömötör Csaba: Mi történik Röszkénél és miért?

A Facebookon jelentkezett a keddi, röszkei történésekkel kapcsolatban egy videóval a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Magyar Nemzet Online
Forrás: Facebook2020. 01. 28. 15:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hivatalos közösségi oldalára feltöltött videóban mondja el, mi is történt kedd hajnalban Röszkénél és azt is kifejti, mi volt az erőszakos cselekmények oka.

Dömötör Csaba a felvételen kitért rá, hogy a balkáni útvonalon most is százezres nagyságrendben vannak migránsok és ennek hatása immár a déli határainkon is érzékelhető.

Az államtitkár felidézte, hogy ebből a szempontból Törökország a kulcsszereplő, ugyanis ott már eddig is több millió bevándorló tartózkodott, csak a tavalyi esztendőben mintegy 450 ezren léptek az ország területére. Ráadásul szinte mindannyian tovább akarnak menni Európa felé.

– A fő kérdés tehát nem az, hogy mióta beszélünk migrációs válságról, sokkal inkább az, hogy Európa mikor lesz képes megvédeni magát és megállítani ezt a népvándorlást – mondta a videóban Dömötör Csaba, aki hozzátette, hogy a magyar kormány azon lesz és egyúttal megköszönte a határvédelmet a rendőröknek és a katonáknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.