Egymást rugdossák ki Szigetszentmiklóson a balliberális vezetők

Saját főállású alpolgármesterének megbízását szüntette meg január 19-ével Nagy János polgármester. A döntést egy személyben hozta meg a rendkívüli jogrendben ráruházott hatalommal. A kirúgott Jószai Attila mostanáig harcostársa volt Nagynak.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 01. 20. 12:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigetszentmiklóson is széthasadt a szivárványkoalíció: egy rövid Facebook-bejegyzés értesít arról, hogy a polgármester Nagy János január 19-ével felmentette posztjáról Jószai Attila alpolgármestert. A döntés azért meglepő, mert a két politikus egyaránt az Összefogás a Változásért nevű civil szervezet tagja, amely a választások óta a szivárványkoalíció pártjait gyűjti egybe a Kis-Duna-menti városban. A bejegyzésben ez áll: fura, hiszen mindig Jószai csatázott a szakértelmet igénylő ügyekben. Ő vitázott a fideszes korszakban a város költségvetéséről. Neki voltak egyedül módosító javaslatai a frakciójából. Most nincs szükség rá.

Nem kell demokratikusnak lenni, nem kell megkérdezni a testületet, elég egy egyszemélyes döntés.

A hírt megerősíti Nagy János is online polgármesteri beszámolójában.

– Magunkon kezdtem a spórolást, mostantól egy főállású polgármesterrel dolgozom együtt – fogalmazott, majd elutasította azt, amit szerinte a közösségi oldal bejegyzése sugall. Ez a fajta belső feszültség nem szokatlan a forrongó szivárványkoalíción belül. Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere például már a kezdet kezdetén felállíttatta saját alpolgármesterét, a pécsi polgármester, Péterffy Attila pedig a napokban esett neki a sajátjának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.