Ekkor lehet feloldani a járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket

Magyarország kormánya a hivatalos közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben idézi Orbán Viktor miniszterelnök szavait.

Forrás: Facebook.com/kormanyzat2021. 01. 28. 16:17
null
Forrás: facebook.com/kormanyzat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország kormánya a hivatalos közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben idézi Orbán Viktor miniszterelnök korábbi szavait, melyek szerint a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések feloldására akkor kerülhet sor, amikor befejezik az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakóinak, a 65 év fölötti krónikus betegek és a védelemben részt vevő személyek, illetve azon idősek oltását, akik nem szenvednek krónikus betegségben.

„Eddig hamar eljutunk, ha lesz vakcina” – mondta korábban a kormányfő.

https://www.facebook.com/kormanyzat/photos/a.134933189912743/4990065721066108/

Újabb járványhullámhoz vezetnének az enyhítések

Ismeretes, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón megköszönte a lakosság fegyelmezettségét és az egészségügyi dolgozók munkáját, egyúttal közölte, hogy március elsejéig meghosszabbítják az érvényben lévő korlátozásokat, amelyhez a rendkívüli jogrend meghosszabbítása is szükséges, amihez z Országgyűlés hozzájárulását fogják kérni. A kormány először 15 napra saját hatáskörben megteszi ezt.

– Abban az esetben van lehetőség enyhítésre, ha jelentősen csökken a fertőzöttek száma, vagy ha kellő számban áll rendelkezésre vakcina

– mondta Gulyás Gergely.

A tárcavezető kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a járványügyi védekezéshez szükséges rendkívüli jogrend fenntartása elengedhetetlen a jelenlegi korlátozások fenntartásához.

– Nem biztos, hogy kilencven napon túl is marad a rendkívüli jogrend, de a lehetőséget meg kell hagyni – tette hozzá.

Fotó: Facebook.com/Fidesz

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.