Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 31., szombat, Oszkár napja
HÍR TV - Európai híradóA profi lehallgatásnak nem marad nyoma.
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/elegedett-a-lakossag-az-oltasok-gyorsasagaval-9691904/

Az emberek elégedettek az oltások gyorsaságával

Támogatja a megkérdezettek többsége a jelenlegi járványügyi intézkedéseket
A magyarok többsége elégedett a koronavírus elleni oltás gyorsaságával, szervezettségével és az ezzel kapcsolatos tájékoztatással – derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legfrissebb kutatásából.

A koronavírus elleni oltás gyorsaságával, annak szervezettségével és a tájékoztatással is elégedett a magyarok többsége – mutat rá a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) legfrissebb kutatása.

A 2021. április 14–16. között végzett, ezerfős, reprezentatív felmérés alapján minden második válaszadó szerint javulni fog a vírushelyzet a következő egy hónapban, a nyitási intézkedéseket pedig a járványügyi és gazdasági adatok alapján kell meghozni.

A Kincs kutatásából kiderül, hogy

a megkérdezettek 59 százaléka teljes mértékben vagy inkább egyetért a koronavírus elleni oltások ütemezésének a gyorsaságával, 58 százalékuk találja megfelelőnek a tájékoztatást, és 57 százalékuk úgy véli, hogy az oltások beadásának a szervezettsége jól és hatékonyan működik Magyarországon. Csak kevesebb, mint tíz százalék adott hangot teljes elégedetlenségének.

Arra a kérdésre, hogyan alakul majd a vírushelyzet a következő egy hónapban, minden második válaszadó mondta azt, hogy jobb vagy sokkal jobb lesz a helyzet a jelenleginél, és mindössze 13 százalékuk gondolja úgy, hogy rosszabb lesz a mostaninál.

A Kincs vizsgálta azt is, hogy a magyar lakosság hogyan vélekedik az újraindítási intézkedésekről.

A válaszadók 56 százaléka szerint a járványügyi és a gazdasági mutatókat együtt kell figyelembe venni, és ezek alapján kell meghozni a nyitással kapcsolatos döntéseket,

harminc százalék szerint kizárólag a járványügyi adatokra kellene támaszkodni.

Az iskolák és az óvodák újranyitását a nagycsaládosok közül támogatták a legtöbben
Fotó: Havran Zoltán

A jelenlegi járványügyi intézkedéseket a többség támogatja. 79 százalék egyetért az utazásokkal, hetven százalék az üzletek látogatásával kapcsolatban hozott szabályokkal, 66 százalék pedig egyetért az esti kijárási tilalom enyhítésével. Az óvodák, iskolák újraindításával kapcsolatban – a felmérés készítésének az időpontjában – megoszlott a válaszadók véleménye, közel felük (46 százalék) szerint szükségszerű a megnyitásuk. A szülők negyede bizonytalan volt a kérdésben, 43 százalék támogató, 32 százalék pedig elutasító. Legtöbben a nagycsaládosok közül támogatták az óvodák és az iskolák újraindítását.

A Kincs felmérése azt mutatja, hogy Magyarországon az emberek többsége elégedett a koronavírus elleni oltással, valamint az újraindítással kapcsolatos intézkedésekkel, és hatékonynak találják a vakcina beadásának a koordinálását is.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Sportszerűségből jeles

Dressel: Milák Kristóf egy nap kiüt engem a nyeregből + videó
Az amerikai világcsúcstartó a sajtótájékoztatón nem győzte dicsérni magyar riválisát.

Hazaárulás

A nácik, a kommunisták és az eltűnt dollármilliárdok
Amennyiben a hazánkból kiszivattyúzott pénz itt maradt volna, a magyarok ma olyan gazdasági szinten élhetnének, mint például a németek – mondta Borvendég Zsuzsanna történész.
Nekik a Balaton volt a Riviéra III.
Így vagy úgy, de az Omega hűséges maradt a Balatonhoz, még ha koncertjeik közben számos alkalommal hullott is rájuk az Ezüst eső.

Poszt-trauma

Hamilton perfekt magyar és térdepel
A végén még megérjük, hogy ez a tájékozatlan autóversenyző beszáll a Jobbik kampányába is.

Poszt-trauma

Karácsonynak megüzenték…
Feri meg nemsokára bemondja az ATV-ben, hogy Gergő körül fogy a támogatás.

Poszt-trauma

Lukácsi Katalin beütötte az utolsó szöget is az ellenzék koporsójába
Leégett az ellenzék.

Aktuális

A Fradi vezetőedzője szerint arrogánsan játszottak a Kisvárda ellen
Joao Janeiro, a Kisvárda edzője bravúrral debütált a kispadon a klub századik NB I-es meccsén.

Fricz Tamás blogja

Gyurcsány, tudod, hol kezdődik a tahóság?
Az őszödi hazudozó stílusa leginkább a külvárosi vásott figurák stílusára hajaz.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!