Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 6., csütörtök, Ivett, Frida napja
HÍR TV – CSÖRTEAz összellenzék, mint riasztó alternativa
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/elegedett-a-lakossag-az-oltasok-gyorsasagaval-9691904/

Az emberek elégedettek az oltások gyorsaságával

Támogatja a megkérdezettek többsége a jelenlegi járványügyi intézkedéseket
A magyarok többsége elégedett a koronavírus elleni oltás gyorsaságával, szervezettségével és az ezzel kapcsolatos tájékoztatással – derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legfrissebb kutatásából.

A koronavírus elleni oltás gyorsaságával, annak szervezettségével és a tájékoztatással is elégedett a magyarok többsége – mutat rá a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) legfrissebb kutatása.

A 2021. április 14–16. között végzett, ezerfős, reprezentatív felmérés alapján minden második válaszadó szerint javulni fog a vírushelyzet a következő egy hónapban, a nyitási intézkedéseket pedig a járványügyi és gazdasági adatok alapján kell meghozni.

A Kincs kutatásából kiderül, hogy

a megkérdezettek 59 százaléka teljes mértékben vagy inkább egyetért a koronavírus elleni oltások ütemezésének a gyorsaságával, 58 százalékuk találja megfelelőnek a tájékoztatást, és 57 százalékuk úgy véli, hogy az oltások beadásának a szervezettsége jól és hatékonyan működik Magyarországon. Csak kevesebb, mint tíz százalék adott hangot teljes elégedetlenségének.

Arra a kérdésre, hogyan alakul majd a vírushelyzet a következő egy hónapban, minden második válaszadó mondta azt, hogy jobb vagy sokkal jobb lesz a helyzet a jelenleginél, és mindössze 13 százalékuk gondolja úgy, hogy rosszabb lesz a mostaninál.

A Kincs vizsgálta azt is, hogy a magyar lakosság hogyan vélekedik az újraindítási intézkedésekről.

A válaszadók 56 százaléka szerint a járványügyi és a gazdasági mutatókat együtt kell figyelembe venni, és ezek alapján kell meghozni a nyitással kapcsolatos döntéseket,

harminc százalék szerint kizárólag a járványügyi adatokra kellene támaszkodni.

Az iskolák és az óvodák újranyitását a nagycsaládosok közül támogatták a legtöbben
Fotó: Havran Zoltán

A jelenlegi járványügyi intézkedéseket a többség támogatja. 79 százalék egyetért az utazásokkal, hetven százalék az üzletek látogatásával kapcsolatban hozott szabályokkal, 66 százalék pedig egyetért az esti kijárási tilalom enyhítésével. Az óvodák, iskolák újraindításával kapcsolatban – a felmérés készítésének az időpontjában – megoszlott a válaszadók véleménye, közel felük (46 százalék) szerint szükségszerű a megnyitásuk. A szülők negyede bizonytalan volt a kérdésben, 43 százalék támogató, 32 százalék pedig elutasító. Legtöbben a nagycsaládosok közül támogatták az óvodák és az iskolák újraindítását.

A Kincs felmérése azt mutatja, hogy Magyarországon az emberek többsége elégedett a koronavírus elleni oltással, valamint az újraindítással kapcsolatos intézkedésekkel, és hatékonynak találják a vakcina beadásának a koordinálását is.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Áldozatkészség

György István: Kiderült, az egészségügy bírja az extrém terhelést
Az államtitkár szerint minél többen élnek az oltás lehetőségével, annál kisebb lesz a valószínűsége egy újabb hullámnak, és annál hamarabb kaphatjuk vissza megszokott életünket.

Kampányüzemmód

Gyurcsányék adatbázis-építésbe kezdtek az előválasztás ürügyén
Dobrev Klára egyértelművé tette, hogy ő a baloldali összefogás központi szereplője.

Kiemelt

De hiszen Dzsudzsák Balázs első osztályú játékos!
Ha a Debrecen feljut az NB I-be, a válogatott rekorderét máris nem az NB Il-ből kellene behívnia Rossinak.

Poszt-trauma

Jakab Péter hatalmas öngólt lőtt
Kibújt a szög a zsákból.

Poszt-trauma

A spanyol király esete a Klubrádióval
TGM és Hadházy téved! Ma Magyarországon a kormány nem folytat jobboldali radikális politikát.

Poszt-trauma

Az egyetemi autonómia forradalmi hazugságai
A modellváltás ellen a régi rezsimből itt maradt baloldali oktatók pozícióféltés miatt ágálnak.

Aktuális

Virágba borul Székesfehérvár – Rekordszámú pályázat érkezett
Idén közel kétszázezer növényt osztanak ki, így összesen 7400 udvar, ablak, erkély lehet még színesebb és virágosabb.

Fricz Tamás blogja

Erkölcsi értelemben leírta magát, aki a halált politikai érdekek mentén mérlegeli
Akinek a gyászolók tömege „kihasználatlan kommunikációs lehetőség”, az menthetetlen.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!