Éli világát a pedofil képekért elítélt SZDSZ-es

Kispest első szabadon választott polgármestere 1999-ben, az FBI jelzése nyomán került a hatóságok célkeresztjébe.

2020. 08. 05. 17:57
null
Lévay Levente, pedofil képek birtoklásáért elítélt egykori kispesti polgármester beszédet mond egy XIX. kerületi önkormányzati rendezvényen 2015. november 12-én. Forrás: gajdapeter.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Habár a pedofil ügyek, mint amilyen Kaleta Gábor esete, nagy figyelmet kapnak, ám ez korántsem jelenti azt, hogy az elkövetők sorsa a társadalmi elszigetelődés. Lévay Levente, Kispest első szabadon választott polgármestere 1999-ben, az FBI jelzése nyomán került a hatóságok célkeresztjébe.

Az amerikai társszervek olyan információkat adtak át a magyar rendőrségnek, amely szerint Lévay pedofil tartalmakat töltött le az internetről. Az ügyben végül 2005-ben mondta ki a bíróság, hogy Lévay elkövette a terhére rótt cselekményeket, ám az ügyet felderítő nyomozót eközben meghurcolta a volt kerületvezető a baloldali média aktív közreműködésével.

Lévay SZDSZ-es politikusként jó kapcsolatrendszerrel rendelkezett, és a korabeli, szinte kizárólag baloldali irányultságú média „a műsorvezetők profi szörnyülködése és szolgai alákérdezés mellett” úgy tálalta az ügyet, hogy Lévayt „le akarják járatni”. Kovács Viktor őrnagy, akinek egysége addigi karrierje során több száz gyermeket mentett ki a futtatók és emberkereskedők karmai közül, a médiahadjárat és a politikai nyomás hatására elhagyta a testületet.

Lévay Levente, pedofil képek birtoklásáért elítélt egykori kispesti polgármester beszédet mond egy XIX. kerületi önkormányzati rendezvényen 2015. november 12-én. Forrás: Gajdapeter.hu

Az ügy hullámainak elcsendesedése után Lévay Levente visszanyerte közéleti státusát. A nyilvánosan fellelhető fotók tanúsága szerint baráti kapcsolatot ápol Gajda Péter (MSZP) jelenlegi kispesti polgármesterrel, együtt ebédelget Kertész Csaba (DK) alpolgármesterrel. Lévay a korrupciógyanús ügyekbe keveredett Lackner Csaba (ex-MSZP) ivócimborája, akivel legalább egy alkalommal bedobtak pár italt egy helyi szocialista képviselő, Fekete László kocsmájában. Lévay 2015-ben a XIX. kerületi Városháza dísztermében is felszólalt egy önkormányzati ünnepségen.

A 2000-es évek első felében zajlott ügyről és Lévay Levente, pedofil képek birtoklásáért elítélt egykori polgármester újdonsült szerepvállalásáról kérdeztük Kovács Viktor leszerelt őrnagyot.

Interjú a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.