Ellenállni a foglalóknak: Mégis, csak azért is!

Szólaljanak meg templomaink harangjai a nemzeti összetartozás napján – kérte Balog Zoltán.

Forrás: facebook.com/balogzoltanlelkesz2020. 06. 02. 11:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- Szólaljanak meg templomaink harangjai június 4-én, délután fél 5-kor a nemzeti összetartozás napján, Trianon 100 éves évfordulóján! – mondta az Újrakezdés II. című videójában Balog Zoltán református lelkész, társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos.

- Micsoda erő is volt és van abban az újrakezdésben, melyre a magyarok közössége 1920. június 4-e után kényszerült! Családok százezrei: bennük közös és egyéni sorstragédiák; Falvak, városok bizalommal felruházott vezetői külső diktátumok alá kényszerülve; Keresztény egyházi közösségek, létükben megkérdőjelezve; Iskolák, a kultúra és a tudomány magyar intézményei idegen nyomás és elvárás alatt; A magyar állam tisztséget viselői munkájuktól, megélhetésüktől, felelősségüktől megfosztva. Mennyi fájdalom, mennyi szenvedés és micsoda erő! Mégis elkezdeni a következő napot, évet, évszázadot. Mégis csak azért is: dolgozni, tanulni, szeretni, élni – tette hozzá Balog Zoltán.

TRIANON100 összeállításunkat ide kattintva érheti el!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.