Érdekes kérdés merült fel Jakab vagyonnyilatkozata láttán

Az Origó egy megmagyarázhatatlan jelenségre lett figyelmes Jakab Péter vagyonnyilatkozatában. A Jobbik frakcióvezetőjének alig csökkent hiteltartozása a múlt évben, annak ellenére, hogy saját bevallása szerint nem élt a 2020 márciusában bevezetett hitelmoratórium lehetőségével. Ha ez így van, akkor valamilyen rejtélyes okból kifolyólag mégsem csökkent Jakab Péter tartozása. A portál szerint így felmerül a kérdés: miért csökkentette a bank Jakab törlesztőrészletét?

Forrás: Origo2021. 02. 08. 11:56
Jakab Pter
Vajon mit jelenthet a Jakab Péter által mutatott hármas? Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy minden évben, 2020-ban is leadták vagyonnyilatkozataikat az országgyűlési képviselők. Első ránézésre a Jobbik frakcióvezetőjénél nagy változások nem történtek az anyagi helyzetét tekintve, azonban ha jobban megnézzük a számokat, valami mégsem stimmel – szúrta ki az Origo.

Jakab Péter a Jobbik képviselőcsoportjának vezetőjeként havi 2 millió 206 ezer nyolcszáz forintot keres.

Milliós fizetésével tehát Jakab nem szorulna rá a hitelmoratórium igénybevételére, amit első sorban azért vezetett be a kormány, hogy segíteni tudják a bajba jutott és alacsonyabb keresetű embereket a koronavírus-járvány ideje alatt. A Jobbik frakcióvezetőjének vagyonbevallásai szerint így alakultak tartozásai az elmúlt években:

2018. május: 12.700.000

2018. december: 11.700.000

2019. december: 10.100.000

2020. december: 9.150.000

Az Origó cikke szerint a számokból jól látszik, hogy amíg 2018-ban és 2019-ben milliós nagyságrendben törlesztett hiteltartozásából Jakab, addig 2020-ban ez az összeg már csak 950 ezer forint volt. A hitelmoratóriumot 2020 márciusában vezette be a kormány, ami magyarázat lehetne arra, hogy miért törlesztett kevesebbet az elmúlt évben a jobbikos képviselő. Azonban a Hír TV megkeresésére Jakab Péter cáfolta, hogy igénybe vette volna a hitelmoratóriumot.

Vajon mit jelenthet igazából a Jakab Péter által mutatott hármas?
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Ebben az esetben azonban felmerül a kérdés:

ha nem élt a hitelmoratórium lehetőségével a Jobbik frakcióvezetője, akkor miért fizetett be több százezer forinttal kevesebbet a tavalyi évben hitele visszafizetésére?

Miért csökkentette a bank Jakab törlesztőrészletét?

Az Origó portálon megjelent eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.