Erődemonstrációra készül a Mi Hazánk Sályon

2020. 01. 31. 17:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borsod megyei Sályra látogat a hétvégén Toroczkai László, a Mi hazánk Mozgalom elnöke, miután – szavai szerint – „egy valószínűleg cigány etnikumhoz tartozó elkövető” megölt egy 61 éves magyar nőt.

Toroczkai közölte: tájékozódni fognak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a gyilkosság helyszínén.

– Ha kell, vonulunk, ha kell, erődemonstrációt tartunk, miként tettük azt Törökszentmiklóson – hangsúlyozta a pártelnök.

A történtek után Toroczkai újfent elmondta: társadalmi vitára kell bocsátani a halálbüntetés visszaállítását. – Úgy látszik a jelenlegi rendszer nem jelent kellő visszatartó erőt az ilyen cselekmények elkövetői számára. A magyar politika megpróbálja szőnyeg alá söpörni ezt a problémát, elhallgatják a vidéki lakosságot sújtó bűncselekményeket. A Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen magyar párt, amely felveti a halálbüntetés visszaállításának problémáját – mondta a párt elnöke, aki szerint a kiszolgáltatott áldozatok – nők, idősek, gyerekek – esetében legitim lehet a halálbüntetés.

Hozzátette: szeretnék elérni, hogy erről ne a külföld döntsön, hanem a magyar nép – mondta.

– Nem kell mindig elfogadni a status quót, főleg, ha az emberek érdekével ellentétes – vélekedett arra reagálva, hogy az EU tagjaként hazánk nem vezetheti be a halálbüntetést.

– Nem érdekelnek a jogvédők és az EU, csak az emberek! (...) Változtatni kell azon, ami nem jó – szögezte le Toroczkai László.

Ismert, csütörtökön egy férfi olyan súlyosan bántalmazott egy idősebb nőt Sályon, hogy az asszony belehalt sérüléseibe. Az illetékes rendőrkapitányság előbb körözést adott ki, majd pénteken el is fogta a 21 éves feltételezett elkövetőt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.