Európában a magyar kormány fordít a legtöbbet GDP arányosan családtámogatásokra

A kormány bővítené a gyermekek után járó juttatások körét, a meglévők mértékét pedig növelné, többek között erről beszélt Orbán Viktor évértékelőjében, eközben a DK nehezményezi, hogy a Fidesz nem akar családi pótlékot növelni. Ellentmondást fedezhetünk fel a családon belüli erőszak kezelése kapcsán is, a Párbeszéd szerint a kabinet nem költ erre a célra, az igazságügyi miniszter viszont bejelentette 600 millió forintot szánnak erre az ügyre csak ebben az évben. Ezeket a témákat boncolgatta a Hír TV Címlap című műsorában Fodor-Horváth Zsófia a 888.hu újságírója, Kroó Zita, az Origo újságírója és Vincze Emília, a Pesti Srácok vloggere M. Dobos Marianne műsorvezetése mellett.

Forrás: Hír TV2020. 02. 18. 15:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- A magyar kormány az, amelyik Európában GDP arányosan a legtöbbet fordít családtámogatásokra, de ez jelenti azt, hogy béranyának érezzük magunkat mi nők, ti annak érzitek magatokat? – tette fel a kérdést M. Dobos Marianne.

- Ezzel kapcsolatban csak azt jegyezném meg, hogy az ellenzék mindig úgy próbálja beállítani ezt a családpolitikát, hogy Orbán Viktor úgy tekint a nőkre mint a gyerekgyárosokra, de ez nem igaz, igazából ő pont azt csinálja, hogy aki szeretne, annak minden lehetőséget megad erre, és nem összekeverendő a kettő. Hálásak lehetünk azért, hogy aki gyereket szeretne, annak minden lehetősége megvan rá, és amiket tegnap bejelentett azok is mind arról szólnak, hogy már a három gyerek is nagyon megéri, de az egy is megéri, mert ugye babaváró hitelt akkor is fel lehet már venni, szóval nagyon meggondolandó – mondta Kroó Zita, az Origo újságírója.

- Egyébként tavaly is, amikor bejelentette a családvédelmi akciótervnek a pontjait, az ellenzéki sajtó akkor is azt kezdte el szajkózni, hogy kifelé a méhemből, nekem aztán ne mondjátok meg, hogy gyerekgyáros legyek, és sorolhatnánk, de annyira egyértelmű, ez nem erről szól, hogy talán mostanra már nekik is leesett, mert most a legfontosabb kérdést tették fel a beszéddel kapcsolatban, hogy mi az a lila folt a miniszterelnöknek a kezén. Azt gondolom, hogy nagyon nehéz belekötni ebbe, ami most vasárnap elhangzott – mondta Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.