Európában elsőként kaphat vakcinamintát Magyarország

Menczer Tamás a Facebookon megosztott videóban úgy fogalmazott, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter irányítása mellett közel járnak ahhoz, hogy az ország hozzájusson a vakcinamintához.

Forrás: koronavirus.gov.hu2020. 11. 05. 17:31
MENCZER Tams
Budapest, 2019. július 2. Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelõs államtitkár beszédet mond a magyar kulturális diplomáciai hálózat éves konferenciáján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. július 2-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kínai gyártótól kaphat vakcinamintát Magyarország bevizsgálásra – jelentette be a Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtökön.

Menczer Tamás a Facebookon megosztott videóban úgy fogalmazott, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter irányítása mellett közel járnak ahhoz, hogy az ország hozzájusson a vakcinamintához.

„Ez óriási lépés lenne, hiszen egy potenciális koronavírus-vakcinát vizsgálhatnának magyar szakemberek”

– hangsúlyozta, hozzátéve: ezzel Európában az elsők között lenne az ország „vagy talán mi lennénk az elsők”. Menczer Tamás szerint ugyanakkor tovább folynak a tárgyalások mind a három kínai, valamint az orosz és az izraeli vakcinagyártókkal is.

„És még valami biztos: hogyha keleten előbb találják meg az ellenszert, akkor sem a brüsszeli lobbi, sem a gyógyszermultik lobbija nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy a vakcinát Magyarországra hozzuk. A magyar emberek egészsége az első”

– mondta az államtitkár.

Elemi érdekünk, hogy hazánk a lehető leghamarabb kapjon vakcinát

Elemi érdekünk, hogy bárhol találják meg a koronavírus ellenszerét, abból Magyarország kapjon – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára Facebook-oldalára feltett videójában péntek délután.

„Természetesen minden vakcinaprojektet figyelünk, az uniós projekt mellett figyeljük Kínát és Oroszországot is. Kínában három vakcinagyártóval állunk kapcsolatban, Oroszországban pedig két projektet figyelünk” – mondta Menczer Tamás.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.