Farkas Örs: Az ellenzék kockáztatja a hatékony védekezést a vírus terjedése ellen

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője kedden, a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében a Népszava honlapján pénteken megjelent írásra hivatkozik.

Forrás: MTI2020. 03. 24. 11:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője képmutatónak tartja, hogy miközben az ellenzéki országgyűlési képviselők nem akarják megadni a Kormánynak felhatalmazást a hatékony védekezéshez, addig Karácsony Gergely főpolgármester rendeletek útján, egyszemélyben dönt majd a budapesti kérdésekről.

Farkas Örs kedden, a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében a Népszava honlapján pénteken megjelent írásra hivatkozik.

A cikkben az áll, hogy elmarad a Fővárosi Közgyűlés ülése, Karácsony Gergely pedig a járvánnyal kapcsolatos híreknek megfelelően dönt majd a közgyűlés új időpontjának kihirdetéséről. Az irányadó kormányrendelet szerint veszélyhelyzetben a városvezetők testületi ülések nélkül is dönthetnek, ez az úgynevezett rendeleti kormányzás lép életbe a fővárosi önkormányzatnál – írták a napilapban. A Főpolgármesteri Hivatal azt is közölte, hogy a közgyűlésen megvitatni kívánt kérdésekhez tartozó előterjesztéseket mindegyik frakció megkapja és véleményezi az előre jelzett határidőig, a főpolgármester pedig a frakciók álláspontjának ismeretében dönt – olvasható a cikkben.

Farkas Örs a bejegyzésében úgy fogalmazott: hétfőn az ellenzéki országgyűlési képviselők könnyes szemmel remegtek a diktatúrától, és nem járultak hozzá, hogy a kormány minél hamarabb meghosszabbítsa a veszélyhelyzetet, hisz így oda lenne a kontroll a döntések felett. Az ellenzék ezzel kockáztatja Magyarország hatékony védekezését a koronavírus terjedése ellen – jelentette ki.

Mindeközben azonban Karácsony Gergely bejelentette, hogy a Fővárosi Közgyűlés bizonytalan ideig nem ülésezik, de nem kell félni, majd ő rendeletek útján, egyszemélyben dönt a budapesti kérdésekről. Most akkor, hogy is van ez a demokráciával, tisztelt ellenzék? – tette fel a kérdést a szóvivő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.