Fegyházbüntetésre ítéltek két, taxisra támadó férfit

Forrás: MTI2019. 05. 09. 21:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberölés kísérlete miatt 9 év és 6 év fegyházra ítélt a bíróság két férfit, akik Csehországban taxisra támadtak – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint a 20 és a 24 éves férfi 2017. augusztus 23-án Csehországba utaztak munkavállalás céljából, azonban pár nap múlva úgy döntöttek, hogy hazatérnek. A két férfi – miután a pénzük elfogyott – vonattal, jegy nélkül Magyarország felé tartott, amikor Pardrubice állomáson a kalauz leszállította őket.

A két férfi elhatározta, hogy a közelben várakozó taxisofőrök egyikével egy elhagyatott helyre vitetik magukat, és kirabolják. A két férfi egy, a pályaudvar közelében található kerékpárról eltávolította az acél fékhuzalt, hogy majd azzal fojtsák meg kiszemelt áldozatukat. A taxissofőrrel az éjszakai órákban egy elhagyatott ipartelep közelébe vitették magukat, majd a hátsó ülésen tartózkodó fiatalabb férfi a huzallal fojtogatni kezdte a sértettet, aki még éppen a huzal alá tudott nyúlni az ujjaival. Közben a jobb első ülésen ülő társa a védekező sofőrt megütötte. A vezető végül ki tudta magát szabadítani, azonban a támadók kirángatták a kocsiból és tovább bántalmazták. A két vádlott kitépte a taxi navigációs készülékét, azonban a kocsiból végül csak három doboz cigarettát tulajdonítottak el, majd Magyarországra utaztak.

A cseh hatóságok büntetőeljárást indítottak, amelyet a magyar hatóságok átvettek. A sértett könnyű sérüléseket szenvedett, azonban – a bíróság szerint -, ha nem teszi ujjait a huzal és a nyaka közé, meghalhatott volna.

A Fővárosi Főügyészség a terheltek ellen társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A bíróság csütörtöki ítéletében bűnösnek mondta ki a vádlottakat.

Ezért a bíróság a fiatalabb férfit 9 év, társát 6 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint őket 9, illetve 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három munkanapon belül dönt a fellebbezés kérdésében.

A vádlottak jelenleg letartóztatásban vannak – olvasható az ügyészségi közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.