Fekete-Győr András a jobboldaliak ellehetetlenítését tervezi

A baloldali összefogásban azon törik a fejüket, hogyan lehetetlenítsék el a fideszeseket – hívta fel a figyelmet Deák Dániel.

Magyar Nemzet
2021. 02. 08. 11:53
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Fekete-Győr András, akinek nagyapja megyei tanácselnökként Heves megye élet-halál ura volt a kommunizmus idején, nem hoz szégyent a kommunista őseire, a diktatúrákban megszokott stílusú fenyegetőzésbe kezdett”

írta a Facebookon közzétett bejygyzésében Deák Dániel, a XXI. Század intézet vezető elemzője, arra reagálva, hogy a Momentum elnöke az Azonnali.hu-nak adott interjújában elképesztő nyíltsággal beszélt arról, milyen bosszúhadjáratot terveznek arra az esetre, ha megnyerik a 2022-es országgyűlési választásokat.

„Még a kommunista Apró-klán által irányított és a fideszesek földönfutóvá tételéről beszélő Gyurcsány Ferencnél is messzebb ment. Nyíltan a demokratikus intézményrendszer kijátszásáról beszél, ráadásul azt is elismerni, hogy titkos terveik vannak a jobboldaliak ellehetetlenítésére”

– írta Fekete-Győr András interjúja kapcsán az elemző, aki felhívta a figyelmet a pártelnök legvállalhatatlanabb kijelentéseire is.

Az interjúból Deák Dániel kiemelte azt a részt, amikor a Momentum vezetője arról beszélt, hogy minden esetben van arra lehetőség, hogy a magyar gazdaság, illetve a magyar állam különböző kulcspozícióiban lévő személyeinek működését ellehetetlenítsék.

Az elemző arra is felhívta a figyelmet, hogy a baloldali politikus elzárkózott tőle, hogy elárulja, milyen retorziót terveznek a jelenlegi kormány kinevezettjeivel szemben. – Ezek olyan tervek és döntések, amiket nem választási programokban társz a nagyérdemű elé, mert az ellenfelednek nem akarsz semmilyen előnyt sem nyújtani. Ezen terveket illetően tehát nem vagyunk és nem is leszünk transzparensek – e tekintetben a nyilvánosság megértését kérjük – idézte Fekete-Győr András döbbenetes kijelentését Deák Dániel.

Kemény bírálat Fekete-Győrnek a DK-ból

Fekete-Győr András úgy tűnik, még saját szövetségeseit is meghazudtolja, ha teheti: miután folyamatosan a nem magyar pártokat támogatja a határon túli magyarokkal szemben, most kitalálta, hogy támogatja a határon túli magyarok szavazati jogát, sőt, ezzel kapcsolatban még lódított is, amire a DK élesen reagált.

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese, Arató Gergely Facebook-oldalán árulta el, hogy mi igaz Fekete-Győr András állításából, miszerint az ellenzéki pártok megegyeztek abban, hogy támogatják a határon túli magyarok szavazati jogát, és erre az ötpárti többség kényszerítette rá a DK-t.

Arató Gergely azt írja: mivel ő vezeti a közös programot előkészítő hatpárti bizottság munkáját,

határozottan állíthatja, hogy a közös ellenzéki programalkotó tárgyalásokon nem született ilyen döntés, kicsit csodálkoznak, hogy honnan vette ezt Fekete-Győr András.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.