Fél kilogramm kokain egy irodában

Az összehangolt akcióban a hatóság elfogott négy férfit, valamint lefoglaltak 4 millió forint készpénzt és egy nagy értékű luxusterepjárót is.

Magyar Nemzet
2019. 02. 11. 11:59
null
A több kilogrammnyi pasztaszerű anyag drognak bizonyult (képünk illusztráció) Fotó: MTI/EPA/M. A. Pushpa Kumara
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fél kilogramm kokaint és 320 gramm hasisgyantagyanús anyagot találtak a rendőrök egy irodában Budapest XIX. kerületében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szombaton. Az összehangolt akcióban a hatóság elfogott négy férfit, valamint lefoglaltak 4 millió forint készpénzt és egy nagy értékű luxusterepjárót is.

Mint írták: a nyomozók a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységével közösen először egy 41 éves magyar férfit fogtak el, aki éppen az irodából jött ki. A férfi autójában a nyomozók 25 gramm kokaint találtak, amit lefoglaltak. A TEK munkatársai szintén az épület előtt fogták el az onnan távozó I. Zoltánt és 23 éves szír bűntársát, valamint az irodában elkaptak egy 59 éves, szintén szír állampolgárt, aki ugyancsak a bűnözői csoport tagja volt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai átkutatták az irodahelyiséget, ahol összesen 500 gramm kokaint és 320 gramm hasisgyantagyanús anyagot találtak gondosan becsomagolva és elrejtve. A kábítószer hígításához és porciózásához szükséges eszközökön és 4 millió forint készpénzen túl az I. Zoltán által használt nagy értékű luxusterepjárót is lefoglalták. Az elfogott négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki, I. Zoltánnak és 23 éves szír társának kezdeményezték a letartóztatását, a két másik férfi szabadlábon védekezik.

A drogot Kispesten találták (képünk illusztráció)
Fotó: MTI/EPA/M. A. Pushpa Kumara

A Budapesti Rendőr-főkapitányság emellett a napokban fejezte be, és továbbította az illetékes ügyészségnek annak a bosnyák, szerb és magyar férfiaknak az ügyét, akik közel 16 ezer adag marihuánát akartak eladni Magyarországon. A nyomozás adatai szerint a 45 éves bosnyák állampolgár évek óta nagy mennyiségű marihuánát terjesztett Budapesten, amit egy 48 éves szerb férfi szerzett be neki Szerbiából.

A társaság 2017 márciusában, egy találkozó alkalmával bukott le: a bosnyák férfi és a 43 éves T. Tibor autójába berakott egy csomagot, majd elsétált. Az egyenruhások viszont megállították T. Tibort, akinél öt kilogramm marihuánát találtak. A bosnyák dílert az M5-ös autópályán állították meg a rendőrök, míg szerb beszállítóját Taksonyban, egy motelben fogták el. A felderítés során átkutattak több budapesti lakást is, ahol összesen több mint 9 kilogramm marihuánát foglaltak le a nyomozók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.