Felszólították Karácsonyt a közlekedési káosz megszüntetésére

Az Magyar Autóklub arra kéri a főpolgármestert, hogy rendezze a budapesti közlekedési zűrzavart, ami az elmúlt hetekben a fővárost terhelte.

Forrás: MTI2021. 06. 17. 17:04
null
20200621 Budpest Lánchíd demonstráció tüntetés fotó: Mirkó István Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonnali válságkezelő intézkedéseket javasol a Magyar Autóklub Karácsony Gergely főpolgármesternek a jelentős budapesti közúti lezárások hatásának enyhítésére.

– A főváros enyhítse, és ne súlyosbítsa a budapesti közlekedési válságot

– olvasható az érdekképviseleti szervezet nyílt levélben, hozzátéve: a kialakult közlekedési káosz egyértelműen a szakmailag elhibázott forgalomszervezési döntések következménye.

A szervezet azonnali válságkezelő intézkedésként azt javasolja: a lezárások idejére adják vissza a kísérleti kerékpársávokat az autósoknak, és jelöljenek ki ideiglenes P+R parkolókat a közösségi közlekedés csomópontjaihoz igazítva. Továbbá a lezárásokat és forgalomkorlátozásokat szervezetten és tervezetten bonyolítsák le, például párhuzamos útvonalakat egy időben ne zárjanak le, lezárások esetén pedig biztosítsanak táblával jelölt terelő utat.

A nyílt levélben kiemelték: egyetértenek az élhető város koncepciójával, de nem úgy, hogy más közlekedők kárára aránytalan mértékben előnyben részesítik a kerékpárosokat, az infrastrukturális feltételrendszer megteremtése nélkül.

– A holnap közlekedő közösségének érdekei mellett legyenek tekintettel a ma közlekedők érdekeire is

– kérték.

Továbbá kiemelik, hogy a döntéshozatal során élvezzen prioritást a közlekedésbiztonság és a levegőszennyezettség csökkentése, a működőképesség fenntartása mellett.

A fővárosi közlekedési káosz kapcsán a lapunk is megírta, hogy az elmúlt hetekben állandósultak a dugók Budapesten, miután egyszerre kezdődött meg több nagy beruházás is, ami jelentősen megnehezíti az autósok életét, miközben a balesetveszélyes kerékpársávokhoz továbbra is ragaszkodik a főpolgármester.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.