Fidesz: A Gyurcsány-párt valljon színt az áramlopási botrányról!

A kormánypárt frakciószóvivője felidézte: a DK-s vezetésű erzsébetvárosi önkormányzatnál igen súlyos bűncselekmény történhetett.

Forrás: MTI2020. 10. 27. 14:44
null
Forrás: Hír TV printscreen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz felszólítja a Demokratikus Koalíciót, hogy valljon színt az erzsébetvárosi áramlopási üggyel kapcsolatban: ki tudott a bűncselekményről, és hová ment az így szerzett pénz.

Halász János, a Fidesz frakciószóvivője keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a napokban kiderült, hogy a DK-s vezetésű erzsébetvárosi önkormányzatnál igen súlyos bűncselekmény történhetett, a kerület DK-s frakcióvezetője ugyanis, aki egyúttal programozó matematikus, illegálisan az önkormányzat hálózatára kötött egy kriptovalutát bányászó számítógépet.

Hozzátette: a DK-s politikus ezzel valószínűleg komoly bevételre tett szert, és mindezt úgy tette, hogy „ipari mennyiségben” lopta az áramot az önkormányzattól, egyúttal pedig kiszolgáltatta az önkormányzat informatikai hálózatát a nemzetközi internetes bűnözésnek is.

A Fidesz egyértelművé tette, a DK-nak tisztáznia kell magát az áramlopási botrányban

Halász János szerint az ügy nagyon sok kérdést vet fel, hiszen az illegális és nem szokványos számítógépet nagyon sokan láthatták nap mint nap, többek között a DK helyi polgármestere, Niedermüller Péter és a DK helyi országgyűlési képviselője, Oláh Lajos is, akik rendszeresen megfordultak a szóban forgó irodában.

Gyurcsányéknak színt kell vallania a DK áramlopási ügyében

– hangoztatta a szóvivő.

Kik tudtak a Gyurcsány-pártban az erzsébetvárosi lopásról? Hová ment a bűncselekménnyel szerzett pénz? Kiket gazdagított? Netán a DK pártkasszáját finanszírozzák így?

– sorolta a kérdéseket, amelyekre választ várnak a DK-tól.

Kérdésre válaszolva úgy értékelt: az ügyben megkerülhetetlen a DK felelőssége.

A szóvivőt arról is kérdezték, hogy a Fidesz egyetért-e Semjén Zsoltnak, a KDNP elnökének kijelentésével, miszerint a parlamentben három képviselő – a független Hadházy Ákos, a párbeszédes Tordai Bence és a jobbikos Jakab Péter – pszichopata.

– Mindannyian láthatjuk, hogy ezek a képviselők hogyan viselkednek a parlamentben, és bizton állíthatjuk, hogy ez nem normális viselkedés; mondhatjuk azt is, hogy nem normálisak – válaszolta Halász János. Hozzátette: Jakab Péter kapcsán korábban már Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is véleményt mondott, amikor a jobbikos politikus viselkedését „büdös bunkónak” nevezte.

Ez nemcsak a frakcióvezető álláspontja, hanem a frakcióé is, a KDNP álláspontja pedig az, hogy Jakab Péter inkább pszichopata – mondta Halász János.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.