Fidesz: Gyurcsányék már megmutatták, hogyan teszik tönkre az egészségügyet

A Fidesz szerint „Gyurcsányék” egyszer már bemutatták, hogyan teszik tönkre az egészségügyet, mivel forráskivonást, létszámleépítést hajtottak végre.

Forrás: MTI2019. 03. 11. 15:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője és László Imre szakpolitikus bejelentette: a DK javasolja, hogy az ellenzéki pártok közösen terjesszék be a parlamentnek az általuk az egészségügyi minimumról 2017-ben elfogadott programot.

A Fidesz reagálásában azt írta, a Gyurcsány-kormány 600 milliárdot vett el az ágazattól, eladósította és hagyta lepusztulni a kórházakat, utcára tett több ezer ápolót, megalázóan alacsony bérért dolgoztatta őket és elvettek tőlük egy havi bért.

Ezzel szemben a Fidesz – írták – 2010 óta pótolja az egészségügytől korábban elvett pénzeket, 500 milliárdot fordított a vidéki kórházak fejlesztésére, elindította Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programját, az ápolók pedig 2022-ben átlagosan 2,5-szeresét fogják keresni annak, amit 2016-ban kerestek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.