Kormánypárti sikert is hoztak a vasárnapi időközi választások

A Fidesz-KDNP-s Németh Kornélné balatonszemesi győzelme mellett a független jelölteket választották polgármesternek.

Forrás: MTI2020. 10. 04. 20:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnap rendezett időközi önkormányzati választások a Balatonszemesen született kormánypárti siker mellett független polgármester-jelöltek győzelmét hozták

Németh Kornélnét választották polgármesternek Balatonszemesen

Németh Kornélné (Fidesz–KDNP) nyerte a polgármester-választást a Somogy megyei Balatonszemesen vasárnap – tájékoztatta a Balatonszemesi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője az MTI-t.

Szatmári Ibolya elmondta: az eddig alpolgármesterként dolgozó Németh Kornélné 529, míg független vetélytársai közül Farkas Péter 257, Havasy Tamás 24, Borbély János 19 érvényes szavazatot kapott.

Beszámolt arról, hogy a Balaton-parti község 1527 választópolgárából 834-en szavaztak, ez 54,6 százalékos részvételt jelent.

Öten érvénytelenül voksoltak – tette hozzá.

Az időközi választásra azért volt szükség, mert Szomorú Szilárd (Fidesz–KDNP) július 1-jével lemondott tisztségéről.

Bogdán Gyula nyerte az időközi polgármester-választást Cserdiben

Bogdán Gyula (független) nyerte a vasárnapi időközi választást a Baranya megyei Cserdiben – tájékoztatta a bicsérdi közös hivatalhoz tartozó település jegyzője az MTI-t.

Magdó Szilárd közölte: a tisztségért induló két független jelölt közül Bogdán Gyula 111, míg Panek József 74 szavazatot kapott. A 277 választásra jogosult közül 191-en voksoltak; hat választó érvénytelenül szavazott. A Mecsek nyugati végén fekvő településen azért volt szükség időközi választásra, mert a község tavaly megválasztott független polgármestere, a települést 2006 óta irányító Bogdán László júliusban elhunyt.

Szegediné Palotai Valéria lett a Baranya megyei Bosta új polgármestere

Szegediné Palotai Valéria (független) nyerte a vasárnap tartott időközi polgármester-választást a Baranya megyei Bostán – tájékoztatott a szalántai közös hivatalhoz tartozó település jegyzője, Király Zoltánné.

Elmondta: a tisztségért induló két független jelölt közül Ignácz Zsuzsanna 31, Szegediné Palotai Valéria pedig 40 szavazatot kapott. A 113 választásra jogosult közül 72-en voksoltak, egy választó érvénytelenül szavazott, míg két embert kizártak a választásból érvénytelen személyi okmányok miatt.

A Pécs és Harkány között fekvő Bostán azért volt szükség az időközi választásra, mert a falu korábbi vezetője, Németh Tamás (független) lemondott posztjáról.

Rácz Pál lett Abaújszolnok új polgármestere

Likai-Tóth Adél, a helyi választási iroda vezetője úgy tájékoztatta a távirati irodát, hogy Rácz Pált (független) választották meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújszolnok polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson.

A polgármesteri posztért Rácz Pál mellett a szintén független Van Eijk Eduard Christiaan és Gönczi Gáborné indult.

Rácz Pál 64, Gönczi Gáborné 61, míg Van Eijk Eduard Christiaan öt voksot kapott.

A településen négy önkormányzati képviselőt is választottak.

Az időközi választást azért írták ki, mert a képviselő-testület feloszlott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.